Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudit će im A. Salitrežić

Proces izručenja Zdravka Mamića počinje u ponedjeljak

Zdravko Mamić
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/3
25.05.2019.
u 06:54

Mamiću i ostalima sudit će 54-godišnja Azra Salitrežić. Županijskom je sutkinjom u Osijeku imenovana lani u lipnju, taman nekako kada je Zdravko Mamić prvi put presuđen na istome tom sudu. Radno joj je mjesto prije bilo u istoj zgradi, ali kat niže, na osječkom Općinskom sudu

Procedura za izručenje Zdravka Mamića iz BiH pokrenut će se, najvjerojatnije, u ponedjeljak. Rješenje o istražnom zatvoru, potvrđena druga optužnica protiv Mamića i zahtjev za izručenje bit će tada poslani sa Županijskog suda u Osijeku na adresu Ministarstva pravosuđa RH, koje će na temelju tih papira potom tražiti njegovo izručenje od nadležnih tijela u Bosni i Hercegovini.

Optužnica i sve nedavne odluke optužnog vijeća jučer su, naime, poslani na adrese stranaka. Od trenutka kada ih zaprimi, obrani počinje teći rok od tri dana za žalbu na istražni zatvor, no ona ne odgađa izvršenje – Vrhovni će sud o njoj odlučivati tek kada Mamić bude iza rešetaka osječkog zatvora.

Poznato je od jučer i ime suca pred kojega će stati Zdravko Mamić, sin mu Mario i brat Zoran, zatim Damir Vrbanović, Nikky Arthur Vuksan, Igor Krota i Sandro Stipančić, optuženi za izvlačenje 200 milijuna kuna iz Dinama.

Sudit će im 54-godišnja Azra Salitrežić. Županijskom je sutkinjom u Osijeku imenovana lani u lipnju, taman nekako kada je Zdravko Mamić prvi put presuđen na istome tom sudu. Radno joj je mjesto prije bilo u istoj zgradi, ali kat niže, na osječkom Općinskom sudu, kamo je kao sutkinja stigla još 1989. godine. Rođena je Osječanka, a uz njezino se ime ne vežu nikakve kontroverze ili skandali.

– Odličan je sudac, kvalitetna i iskusna, zaista zna svoj posao. Na pravome je mjestu – ocjenjuju njezine kolege. Suđenje braći Mamić bit će joj dosad najveći izazov u karijeri. Riječ je, naime, o kompleksnom i ogromnom predmetu za čije je spise, doznajemo, oslobođena cijela jedna sudnica na drugome katu osječke palače pravde – i popunjena je. Sutkinja ima rok od dva mjeseca da zakaže pripremno ročište.

 

Ključne riječi

Komentara 33

Avatar links
links
07:13 25.05.2019.

vrijeme je da ove dvije slučajne, neuredjene, polukriminalne , banana države potpišu ugovor o izručenju kriminalaca....razumijem da su zakone pisali isti takvi ali....dosta je!!

AR
Arger
07:25 25.05.2019.

Kao sto su za prekrsaj napravljen u Zg predmet prebacili u Osijek,sada bi trebalo traziti da mu se sudi u Hercegovini....imao bi postenije suđenje.

SO
sokol99
07:56 25.05.2019.

E moj Maminjo ak je Sanader u buksi (a znamo koja faca je bio) kako da nebudeš i ti? Kad tad češ platiti jedan dio onoga što si maznuo maznuo? Splasnut če tvoja prgava bahatost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije