Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezadovoljni

‘Problemi civilnih žrtava guraju se pod tepih’

Predrag Matić
Davor Puklavec/PIXSELL
23.03.2014.
u 22:42

Civilni stradalnici osjećaju se žrtvama drugog reda jer se, kako kažu, ministar brine samo za žrtve seksualnog nasilja u Domovinskom ratu

Civilni stradalnici Domovinskog rata izrazili su nezadovoljstvo odlukom ministra branitelja Predraga Matića da na usvajanje u saborsku proceduru ponudi samo zakon o pravima žrtava seksualnog nasilja u Domovinskom ratu, ali ne i zakon o civilnim žrtvama rata, od kojeg se odustalo jer “država nema novca”. Oni smatraju da bi država trebala priznati sve svoje žrtve te dati potporu njima i njihovim obiteljima. – Ovo je stavljanje jedne kategorije civilnih žrtava ispred svih ostalih. Nije nam prihvatljivo ministrovo objašnjenje da država nema novca.

Mi tvrdimo da ga ima, i to zbog umiranja korisnika mirovina i naknada iz Drugog svjetskog rata – kaže Julijana Rosandić, predsjednica Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata. Civilni stradalnici osjećaju se žrtvama drugog reda i tvrde da se njihovi problemi i žrtve godinama guraju pod tepih. Najkritičnije su obitelji koje ne ostvaruju nikakva prava po gubitku svojih članova te stopostotni invalidi.

>> Ministar Matić: I ja sam bio seksualno zlostavljan

Komentara 4

DU
Deleted user
11:06 24.03.2014.

Svaka čast domovinskim ratnicima, samo ne smijete zaboraviti i ljude koji su invalidi i inače i kao tako osakačene osobe, radili su za vrijeme domovinskog rata i isto strašno psihički trpjeli i bili ugnjetavani os snajpera,uzbuna i tome sličnim gadostima okupatora srba. Motali su hraniti, duhaniti, pojiti, naoružavati naše borce, a bogme prema potrebi otiči i par dana na front. Sada ti isti ljudi sa 40 godina rada i invaliditeta dobivaju 1600 KN invalidske penzije. Stanarina im je već sada preko 2000 KN. I ja bi se htio koji puta napiti na šanku, ali nemam. Sada mi trebaju lijekovi, cca 500 KN mjesečno. I vi me tjerate da cijenim i volim njih 50%, koji nisu ni pušku vidjeli u životu, osim šprice za drogu. To im je najjače oružje koje su vidjeli. Ne dragi moji, u modernom ratu na jednog vojnika ide šest civila, koji su kao i taj vojnik zaslužni za pobjedu!!!

DU
Deleted user
12:19 24.03.2014.

Smanjite vojne i udbaške mirovine koje idu za srbiju i dajte za invalidninu civilnim žrtvama Domovinskog rata.

DU
Deleted user
12:41 24.03.2014.

Radosna vijest, jutros su opet digli kredite za poticanje privrede. Ta lajanja o poticanju privrede,brodogradnje, poljoprivrede, turizma svega i svačega slušamo već 20-et godina a pod izgovorom kad krene privreda nagradit ćemo Vas koji ste stvarali i nastradali tijekom osamostaljenja RH. Ja im nisam ni onda a ni sada vjerovao jer znam iz kojeg miljea potiču ali opet i 2014 god. pitam drugovi gdje su novci od kapitalnih ulaganja i poticaja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije