Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Problem s izvlačenjem kotača: Zrakoplov CA kružio je iznad Bruxellesa

U skladu s propisanim operativnim procedurama pristupilo se alternativnom postupku izvlačenja, što je uspješno obavljeno te je zrakoplov s 58 putnika sigurno sletio u briselsku zračnu luku u 18 sati i 13 minuta
22. veljače 2018. u 20:54 18 komentara 3796 prikaza
Croatia Airlines
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Tijekom pripremne faze za slijetanje na današnjem poslijepodnevnom letu OU4456 Croatia Airlinesa iz Zagreba u Bruxelles došlo je poteškoće u postupku izvlačenja nosne noge zrakoplova Dash 8-Q400.

Croatia Airlines Na putu za Bruxelles Zrakoplov Croatia Airlinesa zbog udara ptice morao se vratiti u Zagreb

U skladu s propisanim operativnim procedurama pristupilo se alternativnom postupku izvlačenja, što je uspješno obavljeno te je zrakoplov s 58 putnika sigurno sletio u briselsku zračnu luku u 18 sati i 13 minuta, priopćili su iz Croatia Airlinesa.

Iz CA kažu kako sigurnost putnika i članova posade na letu OU4456 ni u jednom trenutku nije bila ugrožena s obzirom na to da su posade Croatia Airlinesa školovane i uvježbane za ovakve situacije.

Zrakoplov Dash 8-Q400 u postupku je utvrđivanja tehničkog statusa zbog daljnje plovidbenosti i trenutno je povučen iz prometa.

Posljedično je otkazan povratni let OU4457 Bruxelles – Zagreb, a putnicima s tog leta bit će pružena sva pripadajuća skrb u skladu s Europskom regulativom vezanom za prava putnika u slučaju poremećaja u putovanju, priopćeno je iz CA.

Croatia Airlines Izravni letovi Croatia Airlines uvodi liniju Zagreb – Mostar, karte već od 89 eura Prskanje zrakoplova tekućinama za odleđivanje i zaštitu od nastanka leda niske temperature VIDEO Pogledajte kako se avioni štite od zaleđivanja Croatia Airlines Croatia Airlines Stjuardese i piloti traže novu upravu u roku od 60 dana
Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja
ISPITIVANJE ZA IZNUDU
Mrzovoljni Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja: 'Gdje ste, bando destruktivna!'
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj