Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odluka

Stjepan Prnjat osuđen na 9 godina zatvora i kaznu od 4 milijuna kn

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
11.06.2019.
u 13:08

Osim njega, krivnju su priznala još dvojica optuženika koja su također osuđena na temelju sporazuma s USKOK-om.

Priznajem sva djela koja mi se optužnicom stavljaju na teret, kazao je Stjepan Prnjat danas na sjednici optužnog vijeća na Županijskom sudu u Rijeci.

Nakon tog priznanja, na temelju sporazuma s USKOK-om osuđen je na jedinstvenu kaznu od devet godina zatvora te sporednu novčanu kaznu od 4 milijuna kuna. USKOK je Prnjata teretio za zločinačko udruživanje u sklopu kojeg je tijekom 2017. i 2018. godine iz Paname prokrijumčario 100 kg kokaina vrijednog oko 300.000 eura. Ta droga bila je skrivena u kontejnerima koji su prevozili metalni otpad.

Osim njega, krivnju su priznala još dvojica optuženika koja su također osuđena temeljem sporazuma s USKOK-om. Mario Boet osuđen je na šest godina zatvora te sporednu novčanu kaznu od 1,7 milijuna kuna, dok je Albernis Trujillo Sarria osuđen na tri godine zatvora i sporednu novčanu kaznu od 75.000 kn.

Komentara 14

DU
Deleted user
13:31 11.06.2019.

Nije mi bistro - zar u ovom slučaju nije dostatno reći da je droga bila za srpskog državljanina Toma Forda i ide se na 12 mj. rad za javno dobro, po legendarnoj formuli našeg pravosuđa da 2 h dnevno u pučkoj kuhinji zamijeni 1 dan u zatvoru. Zar se nešto promijenilo? Koliko meni znano, Min. pravosuđa može učas dobiti informaciju o Tom Fordu iz smjera srpsko ministarstvo (da osoba s navedenim imenom i prezimenom uopće nije uvedena u registar građana Srbije). A gdje je tu ono tipično gakanje: Zakon, zakon, zakon!

Avatar Asterix
Asterix
14:01 11.06.2019.

Nešto je loše odradio kad je dobio ovoliku kaznu, da je počinio ratni zločin ne bi dobio više.

DA
darwil
14:19 11.06.2019.

A bude li Bandić ikada na naslovnici sa presudom ????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije