Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUROGAT MAJKE

Prizori iz 'tvornice beba' zaprepastili svijet: Roditelji ne mogu po bebe, smjestili ih u hotel

14.05.2020.
u 17:58

Mnogi su na društvenim mrežama prizore iz hotela okarakterizirali kao 'tvornicu beba'

Šokantan video koji prikazuje 46 beba koje su rodile surogat majke u prostoriji ukrajinskog hotela Venice zaprepastio je čak čitav svijet  Naime, bebe su zapele u Ukrajini zbog koronavirusa i njihovi roditelji koji dolaze iz cijelog svijeta nisu u mogućnosti pokupiti ih. 

Komercijalno surogatstvo zabranjeno je u većini europskih zemalja, no još uvijek je dopušteno u Ukrajini. Usluga surogat majke iznosi između 5,745 i 57,365 funti.

- Video je objavila jedna od kijevskih klinika. Prikazuje 46 beba koje se trenutno nalaze u jednom u hotela u Kijevu. Sve te bebe rodile su surogat majke za državljene raznih stranih zemalja - izjavila je povjerenica za ljudska prava ukrajinskog parlamenta Liudmila Denisova. 

Mnogi su na društvenim mrežama prizore iz hotela okarakterizirali kao 'tvornicu beba', dok je Denisova istaknula kako video potvrđuje kako usluge koje pružaju surogat klinike ukazuju na masovnu sistemsku produkciju. 

- Dragi roditelji! Moje ime je Marina. Ja sam administratorica hotela Venice. Naše dadilje paze na vaše bebe 24 sata dnevno u dječjom sobi. Svaki dan provode vrijeme s djecom na svježem zraku - govori ženski glas u videu koji je namijenjen da smiri roditelje koji nisu u mogućnosti pokupiti bebe, prenosi Daily Mail. 

Kompanija BioTexCom koja je iskoristila video za svoju reklamu opisuje samu sebe kao 'centar za ljudsku reprodukciju'. 

 

Komentara 3

JU
jurilica
20:49 14.05.2020.

Kad čovjek postane roba kojoj nije dopušten slobodan protok. A trgovina ljudima je, kao, zabranjena?!

NE
neboiznadzagreba2
19:59 14.05.2020.

Zar zaista nitko nije ovakvo nešto prokomentirao? Nije, pa ću ja - ovo je moguće jer je sve pretvoreno u robu, sramotna civilizacija koja i nerođenu djecu pretvara u predmet kupoprodaje. Zar su Ukrajinci slobodu zamišljali kao pravo na prodaju djece i izvoz prostitutki? Mislim da nisu.

IZ
Izilajf
08:43 09.03.2022.

Ovo iznajmljivanje tijela u surogat majčinstvu gore je od prostitucije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije