Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ilegalni ulasci

Privedena dvojica koja su u RH pokušala prebaciti 8 ljudi

policija,vlado rajić,igor mlinar (1)
Željko Lukunić/PIXSELL
05.11.2012.
u 11:12

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja 28-godišnjak i 35-godišnjak uz kaznene su prijave dovedeni pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske

Službenici policijske postaje Gruda dovršili su proteklog vikenda kriminalistička istraživanja nad 28-godišnjakom iz Podgore i 35-godišnjim državljaninom Srbije, osumnjičenim za kaznena djela protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice, javlja dubrovačka policija. 

28-godišnjak se sumnjiči da je za novčani iznos organizirao nezakonito prebacivanje preko državne granice četvero državljana Kosova. Oni su u četvrtak 29. listopada otkriveni u autobusu na liniji Vitaljina – Dubrovnik. Dva dana zatim otkriven je i drugi slučaj pokušaja ilegalnog prelaska granice u brdu iznad Vitaljine. Tamo su pri ukrcavanju u vozilo srbijanskih registracija uočeni državljanin Srbije i tri državljana Kosova koji su se potom ukrcali u vozilo kojim je upravljao 35-godišnji državljanin Srbije. Policija je zaustavila vozilo te privela putnike. Ustanovila je da je 35-godišnji državljanin Srbije sa zatečenim stranim državljanima za novčani iznos dogovorio nezakonit prelazak državne granice, a koje je, nakon što je legalno prešao državnu granicu, prema dogovoru trebao svojim vozilom prevesti do Dubrovnika.

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja 28-godišnjak i 35-godišnjak uz kaznene prijave dovedeni su pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske, dok je osmorici državljana Srbije i Kosova određena zabrana ulaska i boravka u RH u trajanju od jedne godine te je pokrenut postupak readmisije u Republiku Crnu Goru.

>>Poginula dva radnika Humkoma, sumnja se na trovanje klorom

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije