Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIKRIVALI DOKAZE O NESREĆI?

Uhićen vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, troje policajaca i dva civila

U Iloku svečano uručeni ugovori o suradnji između Hrvatske i Republike Srbije
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/6
15.03.2023.
u 10:14

Politički suparnici Dekanića i HDZ-a, prije svih Domovinski pokret, u više navrata su prozivali policiju i DORH za šutnju te da cijeli slučaj drže u nekoj od ladica

Prema neslužbenim informacijama tijekom jutra započela su uhićenja više osoba radi davanja lažnih iskaza poslije prometne nesreće koju je u noći 16/17 travnja prošle godine izazvao župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić (HDZ). Kako doznajemo tijekom jutarnjih sati privedeni su Damir Dekanić, tri policajca i dva civila. Svi oni se sumnjiče za davanje lažnih iskaza poslije prometne nesreće te prikrivanje dokaza.

Podsjećamo kako se prometna dogodila na ulazu u Cernu, mjesto nedaleko od Andrijaševaca gdje Dekanić ima obiteljsku kuću. Slupano je službeno vozilo Vukovarsko – srijemske županije Škoda Superb. Dekanić je tvrdio kako u trenutku nesreće nije automobil vozio on nego njegov rođak K.B. Policija se kasnije oglasila s detaljima očevida navodeći kako je K.B. imao 0 promila alkohola dok je kod Dekanića utvrđeno 1,44 promila alkohola u krvi. Međutim, ubrzo poslije prometne nesreće, koja je izazvala veliku pozornost javnosti i medija, pojavilo se i nekoliko svjedoka koji su tvrdili kako je automobil vozio upravo Dekanić te da je K.B. naknadno došao te je predstavljen kao vozač. Sve to je Dekanić demantirao navodeći kako se dogodila nesreća, da se svakako osjeća odgovornim ali i da njegova krivnja nije u tolikoj mjeri kolika se digla hajka.

VIDEO Uhićen vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, troje policajaca i dva civila

Informacije o samoj nesreći dolazile su na kapaljku jer se odmah u cijeli slučaj uključio Uskok kao i Unutarnja kontrola MUP-a. Kada je riječ o privedenim osobama pretpostavlja se da riječ o K.B. za kojega su neki od svjedoka govorili kako je došao kasnije te da je njegovo parkirano vozilo viđeno par desetaka metara kasnije. Sumnja se i na vlasnike obiteljske kuće čija je ograda bila uništena. Kada je riječ o privedenim policajcima riječ je o onima koji su izašli na očevid.

Povodom neslužbenih informacija o uhićenjima glasnogovornik PU vukovarsko – srijemske Dragoslav Živković rekao je kako policija nema tih informacija. Kontaktirali smo i USKOK čiji je glasnogovornik Sergej Abramov samo kratko rekao kako tu informaciju ne može niti potvrditi niti opovrgnuti ali i da za sada nema informacija.

Inače, od trenutka nesreće prošlo je gotovo 11 mjeseci. Politički suparnici Dekanića i HDZ-a, prije svih Domovinski pokret, u više navrata su prozivali policiju i DORH za šutnju te da cijeli slučaj drže u nekoj od ladica.  

VIDEO Teška nesreća u tunelu Sveti Rok: Poginuo je vozač automobila

Komentara 29

PR
pravi25
11:19 15.03.2023.

Što je sa načelnikom PU vukovarsko-srijemske i unutarnjom kontrolom navedene PU, zašto nitko od njih nije proveden? Priveli ste samo niže rangirane policijske službenike. Sramota

LO
Lojzek1967
11:25 15.03.2023.

U Srbiji bi rekli " sitna boranija", a kad će na red doći glava kriminalne hobotnice koja se krije iza inicijala AP?

KO
kompakt
11:18 15.03.2023.

Ma nemoguće ,ovo je montiran prices,On priznaje samo sud partije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije