Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novinarka N1 televizije

Priveden muškarac koji je prijetio smrću Nataši Božić Šarić

Nataša Božić Šarić
Željko Lukunić/PIXSELL
12.12.2017.
u 19:45

Iz Policijske uprave istarske potvrđeno je Hini da je istarska policija u utorak ispitala osumnjičenika kojeg dovodi u vezu s kaznenim djelom prijetnje novinarki Nataši Božić Šarić.

Novinarka N1 televizije Nataša Božić Šarić, koja je u nedjelju nakon televizijske emisije koju vodi dobila prijetnju smrću putem društvenih mreža, objavila je u utorak na svojem Twitteru da ju je nazvao načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić i izvijestio kako je jedna osoba privedena na razgovor u policiju te da je priznala djelo.

Novinarka  navodi kako dalje postupaju policija i Državno odvjetništvo, te se zahvalila policiji na brzoj reakciji, a svima na potpori.

Uvrede i prijetnje smrću upućene novinarski Nataši Božić Šarić najoštrije je u ponedjeljak osudilo Hrvatsko novinarsko društvo (HND) dodavši kako je riječ o "nastavku niza pritisaka na novinare u Hrvatskoj koji uključuju prijetnje smrću, fizičke napade pa i pokušaje ubojstva".

Puljanin osumnjičen za prijetnje novinarki

Nataši Božić Šarić nakon emisije TNT na televiziji N1, u kojoj se razgovaralo o tjednim događajima, stigla je prijetnja - "tebi treba glavu odsjeć mamicu vam lopovsku", a pretpostavka je da je razlog prijetnji razgovor o generalu Slobodanu Praljku te njeno pitanje treba li mu oduzeti odličja.

Iz Policijske uprave istarske potvrđeno je Hini da je istarska policija u utorak ispitala osumnjičenika kojeg dovodi u vezu s kaznenim djelom prijetnje novinarki Nataši Božić Šarić, a koju je dobila putem društvenih mreža nakon televizijske emisije. 

  Neslužbeno se doznaje da je riječ o Puljaninu srednje životne dobi. Istarska policija je, kako je navela glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović, postupila temeljem zahtjeva nadležne policijske postaje gdje je oštećena podnijela kaznenu prijavu.

Komentara 9

Avatar zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
21:01 12.12.2017.

Novinari moraju isto tako odgovarat za ono sto pisu i bit sankcionirani...

Avatar HajdukLika
HajdukLika
20:35 12.12.2017.

Jel' to ona Natafa Bofić što frflja? Vele, od pufenja ... Tko frflja na telefiziji famo moze naftufat, ako doblo pufi?

Avatar majmunranko
majmunranko
19:56 12.12.2017.

Lik je antifašista i uopće nije prijetio Natafi, nego prethodnom komentatoru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije