Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GORAN BEUS RICHEMBERGH

'Svjedoci smo primitivizacije u javnom prostoru u pokušaju da se legitimizira govor mržnje'

Goran Beus Richembergh
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
12.12.2017.
u 12:22

Upitan očekuje li brzu reakciju policiju, kaže da očekuje jedanko postupanje kao u slučaju prijetnji premijeru kada su počinitelji pronađeni isti dan.

Odbor za medije uputit će, na zahtjev zastupnika GLAS-a Gorana Beusa Richembergha, u ime Hrvatskog sabora pismo kojim se osuđuju prijetnje medijima.

- Posljednjih tjedana svjedoci smo primitivizacije u javnom prostoru u pokušaju da se legitimizira govor mržnje koji eskalira. Odbor za medije prava je adresa koja u ime Hrvatskog sabora mora poslati javnu poruku da se ne smije dopustiti da takvi slučaju prođu nekažnjeno – kaže Beus Richembergh te podsjeća na prijetnje novinarima Nataši Božić Šarić, Maji Sever te Vojislavu Mazzoccu dodavši kako su novinari odgovorni za kreiranje političke atmosfere, pa su prijetnje udar na njihovu slobodu govora i izrečenih stavova. 

Goran Beus Richembergh
1/7

- U ovim konkretnim slučajevima može se ući u trag siledžijama koji prijete i treba djelovati jednako efikasno kao u slučaju premijera. Možda se ne radi o ljudima koji su u stanju stvarno nanijeti zlo takvog tipa, ali ako se ne reagira oni mogu inspirirati one koji šute, priđu i nanesu zlo – tvrdi Beus Richembergh. Upitan očekuje li brzu reakciju policiju, kaže da očekuje jednako postupanje kao u slučaju prijetnji premijeru kada su počinitelji pronađeni isti dan. 

Komentara 16

DU
Deleted user
12:35 12.12.2017.

što je umišljen da je popularan... kao njega se pita kada i koga će se uhititi i zbog čega......

LE
Lester
12:34 12.12.2017.

da li se Tahir pretplatio da se iz minute u minutu objavljuje sve sto on kaze? da li je on novi guru "ljevice"?ili je mozda kupio Vecernji list tj. Vecernje novosti.

BT
blue_terminator
12:45 12.12.2017.

kuš Tahiroviću Emire, alias GBR

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije