Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opterećeno gospodarstvo

Privatnici najavili štrajk: Dva dana nećemo puniti proračun

Novac
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL
24.11.2019.
u 14:47

Hrvatsko gospodarstvo preopterećeno je visokim porezima koji su ujedno i glavna prepreka jačem gospodarskom rastu i povećanju materijalnog blagostanja građana ove zemlje, naglašavaju u priopćenju.

Udruženje zaposlenika i poslodavaca privatnog sektora najavilo je kako za 2. i 3. prosinca organizira "Prvi financijski štrajk privatnog sektora".

Evo što su naveli u svojem priopćenju:

- Hrvatsko gospodarstvo preopterećeno je visokim porezima koji su ujedno i glavna prepreka jačem gospodarskom rastu i povećanju materijalnog blagostanja građana ove zemlje.

Zaposlenici i poslodavci privatnog sektora, kao najbitniji punitelji proračuna, od Vlade RH zahtijevaju:

1. smanjenje poreza na dohodak na 8% uz podizanje neoporezivog praga plaće na medijan RH (5.500kn)
2. smanjenje PDVa na 22% za sve proizvode i usluge
3. smanjenje poreza na isplaćenu dobit na jedinstvenu stopu od 8%, uz ukidanje poreza na reinvestiranu/zadržanu dobit.

Provedbu poreznih rasterećenja očekujemo kroz tri jednaka godišnja ciklusa, počevši s 2020.godinom.

Štrajk upozorenja održat će se 2. i 3. prosinca, kad će biti suspendirane sve uplate prema državnom i lokalnim proračunima (PDV, porez na dobit, mirovinski i zdravstveni doprinosi, režije, ...).

Ukoliko Vlada ne ukalkulira naše zahtjeve u proračun za iduću godinu i smanji poreze, štrajk će se produživati po dva radna dana svakog narednog mjeseca, sve do ispunjenja naših zahtjeva, najavili su iz udruženja.

Ključne riječi

Komentara 151

LU
luks
15:16 24.11.2019.

Puna podrska...svi na ulice .... Ako mogu ovi koji samo trajbaju i isisavaju mogu i oni koji to sve moraju stvoriti. Ovo je vec postalo ponizavajuce...

Avatar Point_of_view
Point_of_view
16:31 24.11.2019.

Bravo. Dosta više hranidbe neutaživog državnog moloha. U tri godine proračun skočio za 20 milijardi kn. Kao da je novac nađen na cesti.

PR
predator57
15:04 24.11.2019.

Konačno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije