Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ZATVORU

Pritvoreni Boys (18) imao komplikacije, liječnici ga spašavali: 'Dobio je terapiju u zadnji tren'

Posljednja skupina privedenih navijača u Ateni izlazi pred sudskog istražitelja
Foto: SOTIRIS DIMITROPOULOS
1/3
26.08.2023.
u 16:44

Liječnička pomoć pružena je 18-godišnjaku koji je upao u dijabetičku ketoacidozu, a sada njemu i ostalima kojima je potrebno stižu senzori

Više od stotinu Bad Blue Boysa trenutno se nalazi u zatvorima u Grčkoj nakon nereda koji su izbili uoči utakmice AEK-a i Dinama. Doznaje se kako dvojica pritvorenih navijača nakon nereda su ostali bez senzora koji im mjere razinu glukoze u krvi, a jedan od njih imao i dijabetičku ketoacidozu, komplikaciju šećerne bolesti koja može biti opasna i za život ako se ne liječi. 

Kako doznaju 24sata, liječnici su u zadnji tren pružili terapiju 18-godišnjem navijaču te je sada u redu, a na infuziji je završio i drugi navijač zbog bolesti dijabetesa tipa 1. Kako bi im priskočio u pomoć, aktivist i urednik portala nainzulinu.com Davor Skeledžija odlučio je poslati senzore u Grčku te koji će krenuti prema zatvorima u ponedjeljak.

>> VEČERNJI TV Božo Kovačević: Predsjednik i premijer se natječu tko će u većoj mjeri štititi hrvatske huligane koji hrvatski huliganizam izvoze izvan granica

- Ako četiri dana ne uzimate terapiju, vi ste mrtav čovjek. Odlučio sam ovo napraviti jer svakom bolesnom čovjeku treba pomoći, bez obzira na situaciju. O takvim stvarima neka odlučuju nadležna tijela, ali svi moraju imati adekvatnu medicinsku pomoć. Stupio sam u kontakt s potpredsjednicom Grčke dijabetičke federacije, koja je studirala u Sarajevu pa govori naš jezik. Ona ima kontakte po grčkim zatvorima pa nam je tako pomogla u cjelokupnoj organizaciji - ispričao je, dodajući kako su mladići dobro.

POVEZANI ČLANCI:

- Stupio sam u kontakt s njihovim obiteljima. Mladić koji je bio životno ugrožen se češće čuje sa svojom obitelji. Njegovo stanje je dobro, uzimaju terapiju, ali moraju imati senzore. Sad koriste takozvane trake, ali one nisu standard u liječenju, ali su za prvu ruku dostatne. Čak su im omogućili i posebnu hranu, sukladno njihovim potrebama - dodao je Skeledžija. 

Komentara 32

Avatar Hrvatski Građanski
Hrvatski Građanski
17:40 26.08.2023.

To je primitivna država. Ponosan sam što živim u Hrvatskoj. Mi smo takvi kakvi jesmo ali se tako ponašali ne bi. Ovo je divlji Balkan.

Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
17:48 26.08.2023.

Svatko je nevin dok mu se ne dokaže krivica!Vama tifusarima su svi krivi koji ne misle kao vi i koji imaju love koju vi nećete nikad u životu vidjet!Zato brzo kosit travu po Zagrebu i lupat loncima!To jedino i možete!

Avatar Tombstone
Tombstone
17:31 26.08.2023.

"pritvoreni Boys".... 😂 😂 😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije