Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ IZ 1992.

Pritvoren bivši krajinski milicajac - ženi slomio rebro, tražio da joj ubiju supruga 'jer je ustaša'

dobar policijski auto U teskoj prometnoj nesreci koja se dogodila na drzavnoj cesti D-58 jedna je osoba smrtno stradala. U sudaru su sudjelovala dva osbna vozila. Policijski ocevid je u tijeku
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
04.08.2016.
u 07:32

Tužiteljstvo sumnja da je pritvoreni 52-godišnjak 25. studenog 1992. u "privremeno okupiranom području kao pripadnik pričuvnog sastava milicije tzv. Republike Srpske Krajine i 92. mtbr. Benkovac" naoružan ušao u kuću supružnika i napao tada sredovječnu ženu

U istražnom zatvoru završio je bivši krajinski pričuvni 'milicajac' protiv kojega je pokrenuta istraga zbog sumnje da je krajem 1992. na benkovačkom području teško ozlijedio hrvatske supružnike civile koje je prethodno maltretirao i tukao.

Tužiteljstvo sumnja da je pritvoreni 52-godišnjak 25. studenog 1992. u "privremeno okupiranom području kao pripadnik pričuvnog sastava milicije tzv. Republike Srpske Krajine i 92. mtbr. Benkovac" naoružan ušao u kuću supružnika i napao tada sredovječnu ženu.

Snažno ju je odgurnuo te ju "natjerao da hoda ispred njega nekoliko stotina metara psujući je pogrdnim riječima, nazivajući je ustašom koja je rodila ustašu udarajući je puškom u leđa", izvijestilo je državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici.

Ženu kojoj je pritom slomio rebro neko je vrijeme držao zatvorenu u stanici 'milicije', a puškom u rebra ponovo ju je udario i kada ju je vratio kući te joj nasrnuo na supruga.

I njega je potom "vukao prema stanici milicije udarajući ga nogama po cijelom tijelu". Tamo ga je ubacio u podrum, a kada ga je izveo stepenicama "zatražio je od pripadnika pričuvnog sastava milicije da ga ubije jer je ustaša". Kada je ovaj odbio to učiniti zatvorenika je bacio na pod i nastavio ga udarati nogama, slomivši mu tri rebra, navodi tužiteljstvo.

Nakon ispitivanja okrivljenika tužiteljstvo je od suca istrage splitskog Županijskog suda zatražilo da 52-godišnjaku odredi istražni zatvor zbog straha da bi mogao napustiti Hrvatsku gdje nema prijavljeno prebivalište ni boravište.

>> Za brutalna ubojstva Hrvata u Dalju još nitko nije odgovarao

Komentara 5

Avatar comparator
comparator
08:35 04.08.2016.

Čovjek nema prijavljeni boravak u Hrvatskoj ? Predpostavljam kako je odbio hrvatsko državljanstvo ali se je vratio jer je Hrvatska ostavila mogućnost ovakvog ponašanja gdje građani mogu živjeti bez dozvole boravka . Policija opet ne radi svoj posao ili moždaa radi što je i dovelo do privođenja ,pitaj dragog boga kad kad dobivamo ovako šture podatke !?

GO
goran2hr
09:18 04.08.2016.

Sada će ga "hrvatsko" pravosuđe osloboditi, a smiješi mu se i odšteta. Tako su već postupili i sa gorim od njega.

BJ
Bjelovar112
13:24 04.08.2016.

dakle zna se kako je on postupao molim nase Pravosudne da sad vrate da vidi kako je to kad te mlate a nesmijes vratit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije