Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pristanak na zahtjev
Povratak na članak

Pristanak na zahtjev: Građani BiH s osobnom u RH i nakon 1. srpnja

Europska komisija nije pristala na prijedlog Sarajeva da se pravila EU ne odnose na BiH pri korištenju luke Ploče

Komentari 48

Avatar puky
puky
07:03 16.02.2013.

"Kad je riječ o robi životinjskog porijekla" ... pade mi na pamet kako će sa srbijom biti riješen građana i roba ?!?! ... strava ...

VL
OB
-obrisani-
23:37 16.02.2013.

Sva je prilika da ce to da bude vas kraj ako Arape dovedete. Kada vide kakava ste gamad, vjerovatno ce brzo protiv vas da se okrenu jer jednostavno nece moci da zive u lazi. lol

VL
AN
Antikolumnist
07:45 16.02.2013.

Kratko je trajao naš Šengen.

VL
OB
-obrisani-
22:07 16.02.2013.

A i muhadzedini u znali veoma dobro da vam uzvrate, zar ne? Koliko su vas ono sa vjekovnih ognjista protjerali? lol

VL
KO
kojesta
21:47 15.02.2013.

tehnicka roba posebice bijela tehnika i njem.auti ionako se redovito ocito bez ikakvih problema svercaju iz eu u bosnu, pa izgleda da bu tak ostalo, osim toga ako ja iz austrije putujem u susjedne drzave - uvijek moram imati sobom putovnicu, onda kako sad ovo, a gdje bu onda shenegen-granica

VL
CH
chemica
22:06 15.02.2013.

Pa naravno da su Slovenija i Madžarska tražile od EU da Hrvati prelaze granicu samo s osobnom iskaznicom. Njihovi glavni kupci. Pitanje je sad, gdje svoj interes ima RH kada dozvoljava Bosancima isto? Hrvati kupuju u Bosni, a ne obrnuto pa teško da se radi o interesu trgovaca uz granicu, kao u slučaju Slovenije i Madžarske. Turizam možda? Sačuvaj nas dragi bože takvih turista koji dođu na jedno poslijepodne. Znači, nije ni to. Možda zbog skorih izbora pa da Hrvati u Bosni udijele pokoji glas vladajućima? Da, to je još najvjerojatnije, iako pomalo imbecilno. Zna se za koga glasaju Bosanci. Vranjo, vranjo! Ili tko im je bolan već sad glavni u HDZ-u.

VL
SI
sinkić
22:10 15.02.2013.

tu je trebalo postaviti pravi Sengen i tvrdu granicu jer od tuda dolaze svi prolemi u RH!

VL
LI
Livijo
22:21 15.02.2013.

prodavanje magle narodu, tako i tako zeljezna zavjesa "do daljnjega?" i dalje ostaje Bregana, Rupa, Pasjak itd. kako za Hrvate tako i za Bosance a Lidli uvaza robu bez carine a ja iz Njemacke necu morati prijaviti "Bormasinu".

VL
OB
-obrisani-
22:25 15.02.2013.

Samo tvrda granica uz vizni rezim BiH, Srbiji , C Gori ! Cijeli kriminal i vecina zla dolazi iz ove tri zemlje !

VL
BR
Brandfackel2
23:43 15.02.2013.

Bitno je da Bosnu kao povijesnu hrvatsku provinciju na neki način "aneksiramo" i na ovaj način iako bi se trebalo pronaći načina da Srbijance iz Dodikove genocidne tvorevine na bilo koji način izuzmemo iz ovoga režima. Uz uspostavu prave hrvatskeke vlasti, beogradski pašaluk nema šansi pristupiti EU u nekom realnom periodu jer tamo ionako politički, a kamoli u smislu kulture niti ne spadaju. Tako da moramo težiti uspostavi naših željenih granica...

VL
SA
Savjest
08:08 16.02.2013.

Pretpostavljam da će i građani Hrvatske moći u BiH samo s osobnom iskaznicom. Ovo je dobar znak početka integracije Hrvatske i BiH. Što se tiče Republiek Srpske,ona ne može iz tog biti izuzeta, jer se samo jedan njezin dio nalazii "između BIH i Srbije, dok je drugi dio između Hrvatske i Federacije BiH. Kako EU i SAD ne pristaju više na daljnje "komadanje regiona" (nisu pristali da se sjever Kosova odvoji i priključi Srbiji), to znači da se na mala vrata priprema BiH za ulazak u EU prije Srbije. Naravno, bit će tu još svakakva "belaja", ali je činjenica da Hrvatska i Srbija mogu funkcionirati samo zajedno, jer svaka za sebe ima svoje prednosti (BiH ima rudna i druga prirodna bogatstva i jeftinu radnu snagu koja će u EU zarađivati više nego što bi to bilo u Srbiji. Tako će se istopiti i otpor BH Srba protiv EU i zajednice s Hrvatskom.

VL
MR
mrzimnerad
08:26 16.02.2013.

Strogo kontrolirana granica obavezno! To će i inzistirati EU, posebice kad se Shengen uvede na naše granice. Uz meku granicu, vidimo svaki dan, svako smeće od robe se provozi, kriminalne skupine operiraju bez problema, osuđenici bježe i skrivaju se... No, to će sve poštelati vrla ministrica Vesna. Ona je najkompetetnija, ak se zajebavamo.....

VL
ZE
.zeitgeist.
09:15 16.02.2013.

Građanima BiH treba zabraniti ulazak u RH i sa putovnicom! Jer od ukupnog broja behamera koji uđu u RH, vrati se njih pola.

VL
CR
crocro
09:40 16.02.2013.

U ime dobrosusjedskih odnosa Hrvatska bi i dalje prihvatila da se ulazak iz BiH može nastaviti samo s osobnim iskaznicama. A o stvarnom protokolu odlučiti će svih 28 članica. Ja vjerujem da niti EU nebi imala velike primjedbe, no mislimm da se neće prihvatiti taj prijednog jer nisu toliko problem robe, koliko nelegalne migracije. A nelegalne migracije su se strahovito povećale što je i stalna tema na sjednicama Europske komisije. Zbog toga mislim da se neće prihvatiti osobne iskaznice kao jedini dokument koji će služiti za prijelaz granice između BiH i HR, odnosno Europske unije.

VL
MO
modovisisajteMaraschino
12:02 16.02.2013.

treba dići zid 10 m visok na istočnim granicama i odsjeć se od tog Balkana jednom zauvijek... zatim sve lopove i političare bacit preko tog zida na istok... istina ostalo bi nas u državi samo 500.000 poštenih ali barem bi država napredovala i krenila ispočetka...

VL
DU
Deleted user
13:03 16.02.2013.

Mogu oni tražiti, dogovarati, zaključivati što god hoće, ali istina je jedna: Dok je prema BiH "meka" granica, dotle će prema zapadu postojati granični "schengenski" prijelazi.

VL
BO
Bosna2012
13:29 16.02.2013.

Opaa....cuj Hrvata jesu se okurazili...fol oni su sad kao nesto vrijedniji i iznad gradjana BiH,koji su po tom shvatanju copor divljaka,pa savjetuju podizanje zida visokog 10 m.....nista vi Hrvati ne zivite bolje od Bosanaca,cak ste u dugovima 50 milijardi eura,dok je dug BiH samo 7 milijardi,pa ne znam ciji standard po tom osnovu je veci i sigurniji za buducnost...zaduzili ste i prapraunucad koji ce vracati te milijarde,sve veci broj Hrvata svaki dan bunari po kontejnerima,ogroman broj nije u stanju vracati silne kredite,banke aktiviraju hipoteke,oduzimaju stanove,aute,otkazi na sve strane,nezaposlenih ce uskoro biti pola miliona....i sad se vi tu ponasate i pricate kao da ste gradjani jednog Kuvajta ili Ujedinjenih Emirata pa se rasipate zlatom i eurima...ma dajte budite samo jedno:realni....

VL
OB
-obrisani-
13:50 16.02.2013.

Vidi se da na ovom portalu ima svega i svačega!! Ljudi jako dobro razumiju ekonomiju, politiku pa čak i dobrosusjedske odnose između Hrvatske i BiH! Jako pohvalno Bosanci.

VL
Avatar FrancJunior
FrancJunior
14:25 16.02.2013.

Europa se veseli prijedlogu-Sa komadom papira u EU !!! To EU-Parlament niti u snu ne odobrava kada se govori o BiH. RH je ipak bila drugi kalibar prije 8 godina , te im je odobreno putovanje kroz gijelu EU bez vize i passporta!! ....ali BiH putnici....SVEGA BI SE TU NAKUPILO !!!!

VL
Avatar Aristarh
Aristarh
23:39 15.02.2013.

Dok je Slovenija bila van EU Hrvati su mogli u Italiju i Austriju sa osobnom. Kad je Slovenija ušla u EU (šengen) maltretirala je Hrvate sa kartončićima. Naravno da Hrvatska neće maltretirati BiH građane kao što je Slovenija maltretirala njih. Maltretiranje je odraz frustriranih i iskompleksiranih ili "lošeg djetinjstva".

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.