Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

‘Primaju se djeca i rođaci te izmišljaju rukovodeća mjesta’

Radničko vijeće Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice nezadovoljno je Upravom jer kaže da se 20-ak zaposlenih u bolnici prima plaće veće od uobičajnih
01. kolovoza 2014. u 12:03 10 komentara 5139 prikaza
Specijalna bolnica Krapinske Toplice
Foto: Mladen Mandić
Pogledajte galeriju 1/2

- Zašto zakon nije jednak za sve i do kada će 20-ak privilegiranih prisvajati novac poreznih obveznika tako što dobivaju plaću veću od uobičajene jer su im izmišljena rukovodeća radna mjesta. Unatoč činjenici što je osnovna djelatnost naše bolnice medicinska rehabilitacija, liječnik specijalista tako zarađuje manje od šefa Odjela za unutarnju reviziju s jednim izvršiteljem s ekonomskim fakultetom koji je voditelj sam sebi - rekao nam je u ime Radničkog vijeća Specijalne bolnice Miljenko Cesarec.

Oštećeni za milijun kuna

- U bolnici se pogodovalo i glavnom fizioterapeutu i pravnici koji su godinama dobivali plaću kao pomoćnici ravnatelja s koeficijentom od 2,50, unatoč činjenice što u specijalnim bolnicama ne postoje pomoćnici ravnatelja za pravna pitanja, kao ni za fizioterapeutsku djelatnost. Na taj je način bolnica oštećena za skoro milijun kuna. I zapošljavanje novih djelatnika se provodi nepošteno i netransparentno jer se primaju djeca i rođaci rukovodećeg kadra bolnice, a izmišljaju se i nova radna mjesta koja nisu potrebna- rekao nam je Cesarec dodajući kako su o svemu obavijestili i župana Kolara i predsjednicu Županijske skupštine Vlastu Hubicki. Župan Kolar rekao je da kad je u pitanju Specijalna bolnica može jedino reći da ravnatelj i rukovodstvo zajedno sa Upravnim vijećem u ova izrazito teška vremena u kojem se nalazi hrvatsko zdravstvo, ekonomično posluje, a pritom uštede koje su prisiljeni ostvarivati zbog smanjenja limita, ne utječu na kvalitetu usluge i zadovoljstvo pacijenata.

Radnici nadglasani

Zamjenik ravnatelja bolnice Ivan Horvatek, u odsustvu ravnatelja Duška Cerovca koji je na godišnjem odmoru u Austriji, rekao nam je pak kako nezadovoljnici svoje primjedbe mogu poslati Upravnom vijeću koje će žalbe i razmotriti. No, Cesarec kaže kako su žalbe već podnesene, no on je kao predstavnik radnika na svakom sastanku Upravnog vijeća bio nadglasan.

arheološki eldorado
Iz slavonskog tla najveću senzaciju tek treba iskopati. Sfinga?! Ma i to je moguće
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata
ALAT ZA PRAVE MAJSTORE
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata, imate li ih sve doma?
 • Avatar upitnik.pita
  upitnik.pita:

  ...isto se radi u cijelim zdravstvenom sustavu... nema sredstava za liječenje jer se sve podijeli za plaće, nagrade, pripravnosti i sl... a tek nove sistematizacije i izmišljena rukovodeća mjesta... kontrola, revizija, DORH...

 • Avatar Natakote
  Natakote:

  A što je sa lažnim mjestima stanovanja i dodatcima za rad sa pacijentima ( npr. psiholog na dječjem odjelu ima isti ili sličan dodatak kao medicinska sestra na neurologiji)?

 • Deleted user:

  po dubni gledano puno posla za uskok ,jedna od kriminalnih radionica u hr.