Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPECIJALNA BOLNICA KRAPINSKE TOPLICE
Povratak na članak

‘Primaju se djeca i rođaci te izmišljaju rukovodeća mjesta’

Radničko vijeće Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice nezadovoljno je Upravom jer kaže da se 20-ak zaposlenih u bolnici prima plaće veće od uobičajnih

Komentari 10

Avatar Natakote
Natakote
10:57 03.08.2014.

A što je sa lažnim mjestima stanovanja i dodatcima za rad sa pacijentima ( npr. psiholog na dječjem odjelu ima isti ili sličan dodatak kao medicinska sestra na neurologiji)?

VL
Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
17:15 02.08.2014.

...isto se radi u cijelim zdravstvenom sustavu... nema sredstava za liječenje jer se sve podijeli za plaće, nagrade, pripravnosti i sl... a tek nove sistematizacije i izmišljena rukovodeća mjesta... kontrola, revizija, DORH...

VL
AT
Atilla07
14:58 07.08.2014.

Poštovani gospodine Cesarec, ovim putem dajemo vam iskrenu podršku u vašem nastojanju da raskrinkate pojedince koje su se bespravno i besramno obogatili na radničkim mukama! Uzimajući ono što ih ne propada! Ovo leglo neradnika koji su se uhljebili na nepotrebnimim rednim mjestima ili došli na neka izmišljena kao i "ona" s kojom vodite ovu raspravu, ne samo da ne rade ono za što su stotinu puta preplaćeni, već ne rade ni svoj osnovni posao te podmeću i onima koji rade kako bi im otežala, posebice službi recepcije! A s fizioterapetima vodi rat, pokušavajući im nametnuti neke svoje bolesne umotvorine!!

VL
DU
Deleted user
08:38 03.08.2014.

po dubni gledano puno posla za uskok ,jedna od kriminalnih radionica u hr.

VL
JA
Jasna6
12:55 07.08.2014.

Dragi naši, pa i Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice treba imati svoju "Marinu Lovrić Merzel" kojih nažalost u zdravstvenom sustavu ima podosta. Što se tiće opsjednutosti i ukusa gospodina Miljenka Cesarca kojeg osobno poznajem, smatram da ste dalekoko ispod svih njegovih kriterija. Prisiljena sam komentirati zbog toga što osobno cijenim gospodina Cesarca kao borca za ljudska prava, ne samo u zdravstvenom sustavu, nego i šire, te mu želim čestitati na prekrasnom članku.

VL
DI
diplms11
12:36 06.08.2014.

Postovani opsjednutost je rijec koja mi pada na pamet, tolika potreba za komunikacijom da vec na tudje komentare odgovarate meni?! A sto se tice ljepote drago mi je da nisam u uzem izboru znajuci Vas ukus! Srdacan pozdrav sa zasluzenogg godisnjeg odmora i molim Vas ne izmisljajte razloge za nasom komunikacijom jer ja za time stvarno nemam potrebe. Za sve ostalo postoji vrijeme i mjesto i pravni tijek dogadjaja.

VL
MI
mikakuka
21:43 03.08.2014.

Prema Kolektivnom ugovoru za zdravstvo i zdravstveno osiguranje medicinske sestre na neurologiji imaju dodatak od 16%, a psiholozi imaju dodatak od 12%.

VL
MI
mikakuka
09:10 04.08.2014.

Poštovana Natakote! Medicinske sestre na neurologiji i fizioterapeuti, u Specijalnoj bolnici Krapinske Toplice, na tri odjela od ukupno četiri dobivali su dodatak na uvjete rada od 10%, unatoč odredbe Kolektivnog ugovora, koji već 10 godina predviđa dodatak od 16%. Štoo znači da se je i medicinske sestre i fizioterapeute na neurologiji godinama potkradalo. Akcijom predstavnika radnika, nakon dvogodišnje borbe uspjeli smo s bolničkim vlastima ishoditi, zakonom predviđen dodatak od 16%. Podsjećam Vas, pošto radite u Bolnici u Krapinskim Toplicama, da ste i Vi dobivala plaću po koeficijentu od 1,71, umjesto po Uredbom predviđenom koeficijentu od 1,16. Osim toga, podsjećam Vas i na činjenicu da ste kao bivša snaha naslijedila svekrvu na visokopozicioniranom rukovodećem mjestu, unatoč činjenice što u Bolnici ima i obrazovanijih i pametnijih i čestitijih, pa i ljepših diplomiranih medicinskih sestara. Pošto sam na zasluženom godišnjem odmoru, prepisku možemo nastaviti u rujnu. predsjednik Radničkog vijeća, Miljenko Cesarec

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.