Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA 'DAJ 5'

Prikupljeno gotovo 3 milijuna kuna za osječki Odjel pedijatrije

shorty
Ivica Galović
10.12.2009.
u 23:12

U pomoć malim bolesnicima s područja Slavonije i Baranje priskočile su brojne glazbene zvijezde, poput Vinkovčanina Shortya, Tedija Spalata, Prve lige, Danijele Martinović, Baruna, Saše Lozara, Dade Topića, Ćire Gašparca i brojnih drugih.

OSIJEK - Gotovo 3 milijuna kuna prikupljeno je u akciji "Daj 5!" koju je pokrenula Fundacija Milo moje popularnoga Miroslava Škore za Odjel intenzivne njege pedijatrije Kliničkog bolničkog centra Osijek. Humanitarna akcija kulminirala je koncertima koji su se istovremeno održali na, do posljednjeg mjesta popunjenim, središnjim gradskim trgovima u Zagrebu i Osijeku.

U pomoć malim bolesnicima s područja Slavonije i Baranje priskočile su brojne glazbene zvijezde, poput Vinkovčanina Shortya, Tedija Spalata, Prve lige, Danijele Martinović, Baruna, Saše Lozara, Dade Topića, Ćire Gašparca i brojnih drugih. Svoj doprinos cijeloj humanitarnoj akciji koja se nastavlja i tijekom idućih pola godine, odgovarajući na telefonske pozive u osječkom pozivnom centru sinoć su dali i gospodarstvenici Osijeka zajedno s gradonačelnikom Krešimirom Bubalom te osječko-baranjskim županom dr. Vladimirom Šišljagićem, ali i ministrom znanosti Radovanom Fuchsom.

Krajnji je cilj akcije prikupljanje potrebnih pet milijuna kuna za potpunu obnovu i proširenje Odjela intenzivne njege osječke pedijatrije na kojem se godišnje liječi između 600 i 650 životno urgožene djece u dobi od mjesec dana, pa sve do punoljetnosti.

Ključne riječi

Komentara 3

DV
dvorskaluda
07:03 11.12.2009.

Lijepo je živjeti u zemlji u kojoj Vlada šalje 22 milijuna kuna za neke sitnije nabavke i popravke crkvama i samostanima u Bosni i Hercegovini (prema ugovoru o pbvezama Hrvatske prema BiH), dok eto, istodobno građani ove zemlje u ovoj, bez daljnjega humanoj, lijepoj, ljudskoj akciji, SKUPLJAJU NOVCE ZA POMOĆ HRVATSKOJ bolnici za obnovu i proširenje dječjeg odjela. Dobri ljudi u lošoj državi.

Avatar Robinzon
Robinzon
08:10 11.12.2009.

Fektarenje koje se naziva solidarnost, nije originalni izum Hrvatske.To su kopirali od cigančića po križanjima gradskih ulica.Danas se trenutno sa DAJ 5 fekta za desetak namjena.Humanitarnih, naravno.

Avatar Robinzon
Robinzon
18:15 11.12.2009.

Trebali ste gledati Sabor na temu izglasavanja povjerenja Kalmeti. Dok se moljaka novac za liječenje djece, gospoda troše hrvatske milijarde za .............al smo blesavi. Nama će ostaviti da i dalje budemo na braniku domovine sa DAJ 5. FUUUUUJJJJJ!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije