Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dražen Milinković:

Priključenje S. Broda na regionalni vodovod neće uzrokovati veće poteškoće

Vojska i CK dostavljaju vodu
Foto: MORH
1/3
02.04.2018.
u 19:34

Hrvatska vojska i Crveni križ dostavljaju Brođanima pitku vodu.

Direktor Vinkovačkog vodova i kanalizacije Dražen Milinković rekao je u ponedjeljak da će se pripajanjem Slavonskog Borda na vodovod istočne Slavonije, odnosno vodocrpilište Sikirevci, smanjiti dotok vode stanovnicima Vukovarsko-srijemske županije, ali to ne bi trebalo uzrokovati veće poteškoće u opskrbi osim povremenog  pada tlaka vode u županjskoj Posavini.

 "Mi sada raspolažamo sa četiri zdenca koja daju blizu 350 litara u sekundi i vidljivo je da bi morali više od 150 litara u jednoj fazi osigurati prema Slavonskom Brodu čime bi se za istu količinu smanjio dotok vode prema Vukovarsko-srijemskoj županiji", kazao je na Milinković konferenciji za novinare.

 Konferencija je održana u Vinkovačkom vodovodu i kanalizaciji iz čijeg Distribucijskog centra u vinkovačkom gradskom naselju Kanovci se upravlja vodocrpilištem u Sikirevcima.

 Milinković je naglasio da su pri gradnji regionalnog vodovoda predviđene takve i slične situacije te će potrebne vršne količine vode za stanovnike Vinkovaca osiguravati iz vodospreme Vinkovci. 

 Također aktivirat će se i vodosprema u Retkovcima iz koje će se pokriti vršne potrebe za vodom potrošača toga dijela Vukovarsko-srijemske županije, dok se pad tlaka očekuje na području županjske Posavine jer izgradnja vodospreme u Drenovcima još uvijek nije završena.

Milinković je naglasio da bi u Sikirevcima trebalo hitno osigurati još tri zdenca uz postojećih pet, čime bi se dobilo dodatnih 300 litara vode u sekundi.

  Već od utorka, dodao je, djelatnici Vinkovačkog vodova i kanalizacije stavit će u rad rezervne pumpe kojima bi se osigurale dovoljne količine pitke voda za stanovnike Vukovarsko-srijemske županije dok se Slavonski Brod u potpunosti ne priključi na vodocrpilište u Sikirevcima iz kojega se pitkom vodom trenutačno opskrbljuje oko 100.000 potrošača u Vukovarsko-srijemskoj.

Vojska i Crveni križ dostavljaju vodu

Pripadnici Hrvatske vojske i u ponedjeljak pomažu u opskrbi stanovništva Slavonskog Broda pitkom vodom sa šest cisterni kapaciteta do 20000 litara pitke vode, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

 Na terenu je i 31 pripadnik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.

 Tijekom jučerašnjeg dana, na Uskrs, stanovnicima Slavonskog Broda je dostavljena 31.000 litara vode, a danas pripadnici Hrvatske vojske s djelatnicima Crvenog križa također dostavljaju građanima Slavonskog Broda flaširanu vodu.

Pripadnici Oružanih snaga RH, kao i cisterne s pitkom vodom, bit će i nadalje na raspolaganju lokalnom stanovništvu, dok se Slavonski Brod i okolica ne spoje na vodocrpilište u Sikirevcima, kako je najavljeno na sastanku Stožera civilne zaštite održanom u subotu, 31. ožujka.

 Stanovnici Slavonskog Broda i općina Bebrina, Brodski Stupnik, Bukovlje, Oriovac i Sibinj od subote nemaju pitku vodu jer je slavonskobrodsko vodocrpilište onečišćeno ugljikovodicima. 

 Jutros su počeli radovi na spajanju Slavonskog Broda na vodocrpilište u Sikirevcima, a ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić ranije danas najavio je da će pitku vodu Brođani i stanovnici okolnih općina dobiti za 15 dana.

Komentara 2

Avatar nekakav
nekakav
07:21 03.04.2018.

u sl brodu je na vlasti duspara sa sdpovcima. i tako već 15 godina. oni nisu za ništ odgovorni?

PR
propalismoFranjoskroz
21:01 02.04.2018.

Nema problema.Posto je Hdz opustošio sve istočno od Ivannic grada bit će dovoljno vode za to par ljudi sto je ostalo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije