Naslovnica Vijesti Svijet

Prijeti novi 'plinski rat': Ukrajina prekinula plaćanje Rusiji!

Šef ukrajinske državne energetske kompanije Naftogaz, Andrej Kobolev, rekao je da je povećanje cijene plina koji traži Rusije "neopravdano i neprihvatljivo".
12. travnja 2014. u 15:53 37 komentara 2207 prikaza
plinovod
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Ukrajina je danas suspendirala plaćanje plina Rusiji zbog čega bi se još više mogla produbiti kriza između te dvije države, a zahvaćena bi mogla biti i cijela Europa jer velikim dijelom ovisi o ruskom plinu, piše Reuters.

Velike količine prirodnog plina koji europske države kupuju od Rusije prevoze se plinovodima na ukrajinskom teritoriju pa ako Rusija odluči smanjiti svoje isporuke pogođeni će biti i kupci u cijeloj Europi. Šef ukrajinske državne energetske kompanije Naftogaz, Andrej Kobolev, rekao je da je povećanje cijene plina koji traži Rusije "neopravdano i neprihvatljivo".

- Zbog toga smo suspendirali plaćanje u razdoblju dok traju pregovori - kazao je Kobolev. Takav potez Ukrajine mogao bi dovesti do novog "plinskog rata" između dvije države kakve smo već gledali u prošlosti i zbog kojih su se mnogi smrzavali u Europi.

>>Vlada Ini: Prodajte zalihe! Ina: Izgubit ćemo 350 milijuna kuna

>>'Očekuje ih žestok odgovor': Zauzeta policijska postaja na istoku Ukrajine!

r
Reserved
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
 • Avatar Mile voli disko
  Mile voli disko:

  zlatko, kako se samo ranije nisi tog sjetio, treba bušiti samo duboko i eto plina.

 • Avatar RoSSerb
  RoSSerb:

  Ma nema prooobleeeema , EU će Ukrajince grijati svojom bezgranicnom ljubavlju ....a najbitnija su njihova ljudska prava i domkracija... bu ha haaaaaaaaaa

 • damocles:

  europljani im nemaju sto dati a rusima okrenuli ledja a oni im bili jedini prijatelji