Naslovnica Vijesti Hrvatska

Odvjetništvo otkrilo što su radnici radili prije eksplozije silosa u Splitu

Svi ozlijeđeni su zaposlenici tvrtke koja je obavljala bravarske radove za tvrtku Žitni terminal d.o.o.
15. travnja 2017. u 14:16 1 komentara 5145 prikaza
eksplozija silos
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Eksplozija u Sjevernoj luci u Vranjicu, u kojoj su u petak oko 11,55 sati dvije osobe teže i tri lakše ozlijeđene, dogodila se u vrijeme kada su radnici tvrtke Žitni terminal d.o.o. obavljali bravarske radove na 8. i 9. katu silosa, a točan uzrok nastanka eksplozije bit će utvrđen nakon obavljenog očevida i provođenja potrebnih vještačenja, priopćilo je u subotu Državno odvjetništvo RH.

Kako navode iz DORH-a eksplozija se dogodila jučer oko 11,55 sati u silosu za žito vlasništvo firme Žitni terminal d.o.o. u Vranjicu, a dežurni zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Splitu je u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske danas izašao na mjesto nesreće.

"Nakon što su policijski službenici osigurali mjesto događaja i utvrdili veći broj oštećenika te prouzrokovanu znatnu materijalnu štetu odlučeno je da se očevid provede u suradnji s vještacima Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja 'Ivan Vučetić' u Zagrebu. Očevid je na mjestu događaja započeo jutros u 8,30 sati te ga provodi zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Splitu u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske i vještacima za požare i tehnička vještačenja Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" u Zagrebu", priopćio je DORV.

heroj MLADIĆ IZ KAŠTELA Ovo je heroj koji je utrčao u silos i izvukao ozlijeđenog muškarca nakon eksplozije solin SVE JE ODLETJELO Trenutak kada je došlo do strašne eksplozije u silosu u Vranjicu

Prilikom eksplozije teško su ozlijeđeni zadobivši po život opasne ozljede H. M. (27) i R. D. (44), a lakše su ozlijeđeni N. Z. (25), I. J. (37) i D. R. (33). Svi ozlijeđeni su zaposlenici tvrtke koja je obavljala bravarske radove za tvrtku Žitni terminal d.o.o., a do eksplozija je došlo u trenutku kada su zaposlenici obavljali te radove na osmom i devetom katu silosa.

Točan uzrok nastanka eksplozije bit će utvrđen nakon obavljenog očevida i provođenja potrebnih vještačenja, po okončanju kojih će javnost biti obaviještena o državnoodvjetničkoj odluci, priopćili su iz Županijskog državnog odvjetništva u Splitu.

Dvojica ozlijeđenih u teškom stanju na Intenzivnoj  

Dvojica radnika, 27-godišnjak i 44-godišnjak koji su u petak u eksploziji u silosu u Sjevernoj luci u Vranjicu zadobili teške i po život opasne opekotine, zbog čega su smješteni na Jedinicu intezivnog liječenja KBC Split, i dalje su u teškom stanju, ranije danas je Hini potvrdio ravnatelj splitskog KBC-a dr. Ivo Jurić.

Obojica muškaraca jučer su odmah po dolasku u bolnicu operirani i nakon toga smješteni na intenzivno liječenje.

"Obojica pacijenata su u teškom stanju, a liječnici se bore za njihov život. Operacija je dobro prošla, ali je problem što se radi o jako teškim i ozbiljnim ozljedama koje im ugrožavaju život", kratko je rekao ravnatelj Jurić.

>> Trenutak kada je došlo do strašne eksplozije u silosu u Vranjicu

>> 'Grunulo kao da je pala bomba! Mislio sam da mi je avion pao na krov'

OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu
  • Dada24:

    Jel to ima S Koreja nesto sa tom explozijom ?