Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladi HDZ-ovac

Prije 20 dana postao gradonačelnik, a sada si smanjio plaću za 3000 kuna

Josip Budimir
Foto: Duško Mirković/PIXSELL
1/6
27.04.2014.
u 17:20

– Radi racionalizacije poslovanja, smanjit ćemo plaće zaposlenicima gradske uprave uključujući i meni – kazao je gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir

Na skupu poduzetnika, gospodarstvenika, vinara i obrtnika kutjevačkog kraja novoizabrani čelnici grada Kutjeva najavili su štednju, racionalizaciju i strogu kontrolu utroška proračunskog novca.

– Radi racionalizacije poslovanja, smanjit ćemo plaće zaposlenicima gradske uprave uključujući i meni – kazao je gradonačelnik Josip Budimir (HDZ) dodajući da slijedi završetak Gospodarske zone "Kamenjača" za koju moraju osigurati sufinanciranje  do kraja svibnja te ugovaranje radova na izgradnji kanalizacijske mreže duge pet kilometara s pročišćivačem otpadnih voda u Bektežu, kao i završetak obilaznice Vetova. Osim toga, pripremljeni su projekti energetske učinkovitosti obiteljskih kuća i javne rasvjete, zatim nogostupi u Vinkomiru, Vetovu i do Gospodarske zone.

Plaća gradonačelnika oko 7 tisuća kuna

– Naslijeđen je gubitak iz prošle godine od četiri milijuna kuna, slijede rezovi i izrada proračuna, a zatražit ćemo i neovisnu reviziju poslovanja – kazao je zamjenik gradonačelnika Ivica Malnar (HDZ) dodajući da u kratkom roku moraju uštedjeti 1,3 milijuna kuna zbog prispjelih obaveza. Otkrio je da će bruto plaća gradonačelnika Budimira pasti za oko tri tisuće kuna te će iznositi oko sedam tisuća kuna.

Predsjednica Gradskog vijeća Josipa Miličević (HDSSB) upozorila je da Kutjevo dugo godina stagnira, pa je pozvala sve gospodarstvenike i druge subjekte koji mogu pomoći u razvoju na suradnju. Mladi HDZ-ovac je prije dvadeset dana u drugom krugu izvanrednih izbora pobijedio SDP-ova kandidata Ivicu Nikolića. Budimir je 26-godišnji sveučilišni prvostupnik ekonomije, a u politiku se uključio mjesec i pol dana prije izbora.

>>Josip Budimir još studira, prvo radno mjesto dobio na izborima

>>Mladi HDZ-ovac Budimir novi kutjevački gradonačelnik

Komentara 81

Avatar KoRIsnik_MS
KoRIsnik_MS
18:01 27.04.2014.

Prvi potez mladog gradonačelnika Josipa Budimira pozdravljam! Treba početi od sebe mijenjati grad nabolje! Nova generacija političara vraća vjeru u demokraciju i odgovornost obnašatelja vlasti!

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
18:08 27.04.2014.

Svaka čast mladom HDZ-ovcu... Tako se to radi, a ne kao ovi u aktualnoj Vladi...

DU
Deleted user
18:16 27.04.2014.

evo dokaza za moje tvrdnje ............ katolik u metkoviću katolik u kutjevu ........ e ali radi se o praktičnim katolicima a ne infiltriranim jugoslavenima --------------- pouka birajte katolike u svojoj sredini najbolje se poznajete , bježite od sdp-a

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije