Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ženu (89) mjesecima protiv njene volje zaključavali u stanu pa joj uzeli 30.000 kuna

Dvije žene od 58 i 38 godina te muškarac od 64 godine sumnjiče se za niz kaznenih djela i to protupravno oduzimanje slobode, pokušaj prijevare, krivotvorenje isprave...
16. veljače 2021. u 12:00 1 komentara 2249 prikaza
Zagreb: Starica u pratnji policijskog službenika prolazi sigurnosnu zonu na Gornjem gradu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Prevare  građana starije životne dobi, kojima lažni liječnici, policajci, bankari, inkasatori... na prevaru izvlače ogromne iznose novaca, policijskim upozorenjima usprkos, postali su na žalost, uobičajena pojava. No slučaj o kojem je izvijestila zagrebačka policija, prevare u kojima su žrtve osobe starije životne dobi, digao je na jednu sasvim novu razinu.

KRAĐA PODATAKA Prevarant ugovorio dvije pretplate na tuđe ime, policija upozorava na zaštitu podataka

Jer u tom slučaju se dvije žene od 58 i 38 godina te muškarac od 64 godine sumnjiče za niz kaznenih djela i to protupravno oduzimanje slobode, pokušaj prijevare, krivotvorenje isprave... U konačnici, 89-godišnjakinja, koja je bila njihova žrtva, kako je priopćila zagrebačka policija, oštećena je za 30.000 kuna.

A ta mučna priča, kako je izvijestila zagrebačka policija, trajala je od kraja srpnja do studenog 2020. na  području Medveščaka. Tijekom tog perioda, sumnja se da je  58-godišnjakinja  89-godišnjakinju, protivno njezinoj volji više puta zaključavala u stan i onemogućavala joj kontakt s bližnjima.

Dok je 89-godišnjakinja bila zaključana u stanu, sumnja se da joj  58-godišnjakinja zajedno sa 64-godišnjakom, iskoristivši njezinu životnu dob i zdravstveno stanje, lažno predočila  da će se brinuti o njoj. Od starije žene je tražila i dobila njezine osobne dokumente i bankovne kartice, a osim toga starija žena joj je potpisala punomoć temeljem koje je 58-godišnjakinja moga raspolagati novcem na njezinim bankovnim računima. 

Ilustracija OPTUŽEN LAŽNI KROVOPOKRIVAČ Obećao joj adaptirati krov, uzeo joj 23.000 kuna, a posao nije napravio

Dvoje prevaranata se sumnjiče da su potom kreditne kartice koristili kako bi kupovali razne predmete te kao bi s računa 89-godišnjakinje podizali novac. Osim toga, 64-godišnjak se sumnjiči da joj je lažno predočio da će joj isplatiti novac za kupnju njezinog stana na Medveščaku. Potom je s 89-godišnjakinjom sačinio ugovor o kupnji nekretnine. Međutim, dogovorenu kupoprodajnu cijenu nikad joj nije isplatio, dok iz za sada neutvrđenog razloga, prijenos vlasništva na nekretnini, do danas nije realizirao.

Sve to mu nije bilo dovoljno, pa ga  se sumnjiči i da je, kako kažu u zagrebačkoj policiji, ponovo iskoristio njezinu starosnu dob i zdravstveno stanje, da bi bez njezinog dopuštenja krajem studenoga 2020. uzeo njezine zdravstvene dokumente te se lažno  predstavio kao njezin sin. Sumnjiči ga se da je potom krivotvorio i ovjerio medicinsku dokumentaciju koju je potom lažno predočio zaposlenicima nadležnih službi.

Tome ih je, kako se sumnja, doveo u zabludu, pa su mu oni ovjerili lažnu medicinsku dokumentaciju, nakon čega je  on pomoću te lažne dokumentacije promijenio liječnika  primarne zdravstvene zaštite.

ZAVRŠENA ISTRAGA Trojac perfidno prevario staricu: Oteli joj stan pa ga prodali, među prevarantima i službena osoba

Tu u priču upada i 38-godišnjakinja koja se sumnjiči da je kao zdravstvena  radnica svjesno  na temelju lažne i krivotvorene medicinske dokumentacije postavila lažnu dijagnozu bolesti 89-godišnjakinji. Oštećena od te bolesti nikad nije bolovala, a 38-godišnjakinja je nikad nije pregledala.

oglasila se
Mikulić pokazala užasne poruke koje je dobila nakon objave o sinu: Nije li te sram, neka djeca stvarno su bolesna
G
PASTELNO PROLJEĆE
Guess nagradni natječaj - uslikaj svoju kombinaciju i osvoji nagrade!
  • liliZG:

    odrediti im prisilni radim , slijedom kojeg će dotičnoj staroj gospođi, priuštiti med i mlijeko do kraja njenog života.