Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA VRIJEME NORIJADE

Prijavljen maloljetni vozač: Uzeo traktor i sletio s njim, ozlijeđeno 15 maturanata

Prikolica puna maturanata prevrnula se kod Labina
Foto: sasa miljevic
1/3
20.07.2023.
u 22:05

Istarska policija provela je i analizu policijskog postupanja djelatnika Policijske postaje Labin te su utvrđene određene nepravilnosti, javlja policija

Zbog sumnje da je izazvao prometnu nesreću na štetu devet osoba, labinska policija dovršila je istragu i prijavila maloljetnog vozača radi nesreće u kojoj se 26. svibnja prevrnula prikolica puna maturanata, a provedena je i analiza policijskog postupanja te su utvrđene nepravilnosti.

U priopćenju istarske policije navodi se da je maloljetnik, bez znanja vlasnika, uzeo traktor pulskih registracijskih oznaka te je njime upravljao iako nije imao položen vozački ispit, odnosno prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom F kategorije.

Na traktor je bilo pridodano priključno vozilo te je maloljetnik u tovarnom prostoru nepropisno prevozio 15 osoba odnosno maturanata iz smjera starog grada u Labinu prema Prtlogu. Oko 10.35, dolaskom u naselje Prtlog, maloljetnik je  vozeći traktor prešao na suprotnu stranu kolnika, a potom i izvan kolnika te nastavio kretanje nakon čega je traktor probio zaštitnu ogradu i sletio niz padinu. Prikolica se pritom odvojila od traktora i prevrnula, a putnici ispali iz tovarnog prostora i zadobili ozljede. 

>> VIDEO Prikolica puna maturanata prevrnula se kod Labina

Nakon dobivanja medicinske dokumentacije, utvrđeno je da je teže ozljede zadobilo devet putnika i maloljetnik koji je upravljao traktorom, a protiv njega se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Istarska policija provela je i analizu policijskog postupanja djelatnika Policijske postaje Labin te su utvrđene određene nepravilnosti, radi čega će se poduzeti daljnje mjere sukladno Zakonu o policiji.

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 2

Avatar Stradun
Stradun
10:36 21.07.2023.

"labinska policija ... prijavila maloljetnog vozača RADI nesreće "??? Zbog!

Avatar Stradun
Stradun
10:34 21.07.2023.

"Uzeo traktor i sletio S njim" ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije