Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUTINA

Prijava protiv osam osoba za zloporabu poslovanja

Policija/Ilustracija
Marko Prpic/PIXSELL
02.05.2018.
u 12:44

Također je utvrđeno da je od početka siječnja 2010. do kraja prosinca 2016. godine, kutinska direktorica odobravala neistinito popunjene putne naloge za korištenje privatnih vozila u službene svrhe

Sisačka policija je zbog zlouporabe poslovanja te krivotvorenja službene isprave prijavila ukupno osam osoba - direktora, rukovoditelja i djelatnika triju tvrtki iz vodnih djelatnosti.

Prvoosumnjičena je 58-godišnja direktorica tvrtke s područja Kutine, a kako neslužbeno doznajemo riječ je o Zdenki U., direktorici tvrtke Lonja-Strug d.d. iz Kutine.

Nju policija sumnjiči kako je od kolovoza 2013. pa do  listopada 2017. godine, kao direktorica tvrtke na traženje i u dogovoru s 41-jednogodišnjom zaposlenicom tvrtke i 41-godišnjim rukovoditeljem druge tvrtke te uz pomoć 58-godišnje zaposlenice, ovjerila i platila račune treće tvrtke, koje je ovjerila 48-godišnja djelatnica te treće tvrtke, znajući da su računi nevjerodostojni.

Daljnjim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičena 41-godišnjakinja od rujna do studenoga 2013. godine, na poticaj 41-godišnjaka s računa tvrtke Lonja-Strug dogovorila plaćanje izrađene ograde na obiteljskoj kući.

Također je utvrđeno da je od početka siječnja 2010. do kraja prosinca 2016. godine, kutinska direktorica odobravala neistinito popunjene putne naloge za korištenje privatnih vozila u službene svrhe za putovanja koja nisu bila stvarna, kako bi sebi te osumnjičenoj 41-godišnjakinji, 58-godišnjakinji, 55-godišnjaku, 56-godišnjaku i 60-godišnjaku, pribavila nepripadajuću imovinsku korist od 664.750 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije