Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krivotvorine

U Holdingu otkrili 263 lažne diplome, a u Gradu – nijednu

20.08.2013., Zagreb -  Zagrebacki holding, Centar za korisnike u Ulica grada Vukovara 41.  Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
27.08.2014.
u 10:00

Još traje provjera vjerodostojnosti svjedodžbi i diploma svih zaposlenika u gradskoj megatvrtki, a trošak je još nepoznat

U Gradskoj upravi nema zaposlenika koji je radno mjesto ugrabio na temelju lažnih diploma – zaključak je to gradonačelnika Milana Bandića koji se osvrnuo na nedavnu aferu lažnih svjedodžbi i diploma koje su potresle Grad Zagreb.

I dok provjera lažnih diploma u Holdingu još traje, kako je poručio Bandić, ostalo je još neprovjereno 17 posto trgovačkih društava, no već sada su, barem prema njegovim riječima, otkrivena 263 krivotvorena dokumenta koji svjedoče srednjem ili visokom stupnju obrazovanja.

Iako trošak provjerene vjerodostojnosti isprava još nije javno prezentiran, Holding u kojem su lažne diplome otkrivene mora te zaposlenike najprije prijaviti zbog krivotvorenja dokumenata, a onda ih i otpustiti.

– U Gradu nema krivotvorenih diploma, nijedne, jer ja diplome i svjedodžbe provjeravam od samog početka svim zaposlenicima. Svi znaju proceduru, pri zapošljavanju novih ljudi uvijek provjeravamo njihove originalne isprave – rekao je jučer Bandić. Posljednja provjera diploma u Gradu obavljala se, podsjetimo, 2002. i 2003. godine kada je, kako je poručio pročelnik stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum, otkriveno deset krivotvorenih svjedodžbi i jedna krivotvorena diploma.

U gradskoj tvrtki otkrili 122 lažne diplome i svjedodžbe

Komentara 10

SW
swimm
10:27 27.08.2014.

a hoce li ti lažnjaci vratiti novac sa kamatama koji su dobivali za stvaranja karijere ?

IV
ivannovakw
11:33 27.08.2014.

Udruga pravnika Vukovar 91. od državnih je i lokalnih vlasti zatražila gotovo nemoguć zadatak - da provjere vjerodostojnost diploma i svjedodžbi svih zaposlenih u njihovoj ingerenciji. Udruga pravnika Vukovar 91. pozvala je predsjednika Republike, predsjednika Vlade, Vladu RH, predsjednika Sabora,ra, ministre, saborske zastupnike, predstavnička tijela jedinice lokalne uprave i samouprave, župane, gradonačelnike, načelnike općina, direktore državnih i lokalnih javnih trgovačkih društava i ustanova da pokrenu postupak provjere vjerodostojnosti diploma i svjedodžbi svih zaposlenika u razini svoje odgovornosti i nadležnosti i na taj način dadu svoj doprinos u borbi protiv korupcije. U Zagrebu se na tome radi, a u državnim firmama kao npr. HEP-u gdje je nedavno otkriven HNS-ov kadar sasvim slučajno nema nikakvog daljnjeg pročešljavanja zaposlenika, to je baš čudno.

Avatar liquidsky
liquidsky
11:39 27.08.2014.

Bandić sa svojim izjavama kojima se ne može vjerovati baš ništa. Treba poslati neovisnu inspekciju u gradske urede i provjeriti dokumente o stručnoj spremi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije