Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radni sastanak

Prihvatni centar za izbjeglice uskoro u Slavonskom Brodu

izbjeglice
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/6
12.10.2015.
u 17:17

Mogući brodski izbjeglički kamp u naselju Bjeliš kapaciteta je pet tisuća ljudi

U Slavonskom je Brodu danas održan radni sastanak predstavnika Hrvatske vojske, policije, Ine i Područnog ureda za zaštitu i spašavanje na kojemu se razgovaralo o mogućem otvaranju tranzitnog centra za prihvat izbjeglica iz arapskih zemalja u tom gradu. Razlog tome su nepovoljni vremenski uvjeti i činjenica da vrijeme postaje sve hladnije, zbog čega postavljeni šatori u Opatovcu više nisu dovoljna zaštita za izbjeglice.

Budući da u Slavonskom Brodu INA ima velik skladišni i uredski prostor koji nije iskorišten, Vlada ga je, kako neslužbeno doznajemo, odlučila privremeno staviti u funkciju izbjeglica. Prostor bi se trebao urediti tako da će zemlju prekriti šljunkom ili asfaltom na kojemu će biti postavljeni šatori ili kontejneri kao rezervno mjesto prihvata izbjeglica u slučaju da svi zatvoreni kapaciteti budu popunjeni. Mogući brodski izbjeglički kamp u naselju Bjeliš kapaciteta je pet tisuća ljudi, a prednosti su mu što je izvan grada te što u njega izravno vodi željeznička pruga.

Iz brodske Gradske uprave ovim su se povodom oglasili priopćenjem u kojem stoji kako se Slavonski Brod razmatra kao lokacija za organizaciju tranzitnog centra upravo zbog prostora u vlasništvu INA-e, koji bi po svemu mogao odgovarati za ovakve potrebe, a koji trenutačno nije iskorišten.

– Iako Vlada još uvijek nije donijela službenu odluku, ako tranzitni centar za izbjeglice uistinu bude organiziran u Slavonskom Brodu, poduzet ćemo sve u sklopu svoje nadležnosti da se odluka provede, a da se pri tome ni na koji način ne ometa normalno funkcioniranje grada – kažu u Gradskoj upravi.

Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>> Predsjednica Grabar-Kitarović posjetila Opatovac: Da sam bilo koji ministar, ne bih kritizirala predsjednicu

>> Njemačka i EK porezima na solidarnost financirali bi zbrinjavanje izbjeglica

Komentara 21

Avatar velika jabuka
velika jabuka
18:48 12.10.2015.

gradska uprava bi prvo trebala pitati građane šta misle o tome. budući je taj smještaj daleko od mađarske granice postavlja se pitanje hoće li taj smještaj biti dugoročan i primati migrante iz BiH.

Avatar Retardo
Retardo
19:10 12.10.2015.

I što kažete, Hrvatska neće biti hot-spot? A što je ovo nego pretvaranje Hrvatske u hot-spot, kakve veze ima Slavonski Brod s bilo kakvom migrantskom rutom?

Avatar kriticko_razmisli
kriticko_razmisli
19:12 12.10.2015.

PLAN21 super vlade!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije