Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LAŽNE TVRDNJE?

Priča o brodu punom zlata dobila je zaokret: Policija istražuje tvrtku, čelnici ne smiju van zemlje

01.08.2018.
u 08:32

Ovo nije prvi put da se govori o blagu na ruskom brodu.

Južnokorejska tvrtka koja je ranije tvrdila kako je pronašla ruski brod pun zlata sada se nalazi pod policijskom istragom zbog mogućih lažnih tvrdnji.

Policija je zabranila čelnicima tvrtke Shinil Group da napuste zemlju, javlja CNN.

Ranije ovog mjeseca tvrtka je priopćila kako je pronašla 5800 tona tešku rusku krstaricu Dmitrij Donskoj koja je potonula tijekom bitke 1905. godine. Prvo su tvrdili da se na brodu nalazi zlato vrijedno čak 134 milijarde dolara, no na drugoj konferenciji za novinare tu su brojku snizili na samo 8,9 milijardi.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Odmah nakon objave cijene dionica Jeil Steel Manufacturing Co. naglo su porasle iako su oni tvrdili da nemaju nikakve veze s otkrićem. Financijska nadzorna služba priopćila je kako su sadašnji i bivši šefovi Shinil grupe kupili udjele u Jeil Steelu ranije ovog mjeseca.

Ovo nije prvi put da se govori o blagu na ruskom brodu. Već je bilo pokušaja da se istraži olupina broda i pronađe navodno blago. Neki vjeruju kako se na brodu nalazi novac koji je bio dio ruskog ratnog fonda.

Početkom 2000-ih tvrtka Donga Construction pokušala je istražiti brod i prema izvješćima iz tih godina, tvrdnja da se na brodu nalazi velika količina zlata dovela je do naglog rasta cijena dionica iako su te tvrdnje odbacivale južnokorejske vlasti. Tvrtka je kasnije bankrotirala.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije