Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sindikalisti nakon sastanka:
Povratak na članak

'Štrajk ide dalje, očekujemo da će se idući tjedan doći do rješenja'

"Sastanci će se nastaviti i očekujemo da ćemo sljedeći tjedan doći do kraja rješenja koji će dalje ići našim članovima na izjašnjavanje", izjavio je novinarima Mihalinec

Komentari 88

VB
vbk
19:05 22.11.2019.

Očiti cilj im je destabilizacija Vlade. Nema tu nikakve borbe za prava.

VL
KA
karlodrago
19:11 22.11.2019.

SDP-ove/ne zakonite/ vođe sindikata pod hitno pohapsiti i nastaviti sa nastavom.

VL
Avatar navijač
navijač
19:05 22.11.2019.

Ovog starog treba zatvoriti a ne još pregovarat s njim.

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
19:11 22.11.2019.

Stručna komisija treba napraviti novu sistematizaciju radnih mjesta (redefiniranje koeficijenata), ali tako da masa novca bude jednaka onoj prije (nasilnih)povećanja plaća, tako da ostane novca za obećano smanjenje PDV-a na 24%.. Ako želimo da nam u budućnosti svima bude bolje, trebali bi smo od svake Vlade tražiti smanjenje PDV-a za 1 bod i to svake godine, sve dok PDV ne padne bar na 18%.

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
19:09 22.11.2019.

Političari i interesne skupine uništavaju državu.

VL
KR
KristijanPe
19:08 22.11.2019.

Moraju svojih 150 buseva dovesti na trg je šteta im je sad prekinuti kad šou mora doseći svoje finale. Mogli su prekinuti realno i prije 10 dana, nudilo im se isto sto i danas. Takve licemjere dugo ne vidjesmo!

VL
ZA
zarko815
19:31 22.11.2019.

Ti isti sindikati prihvatili su znatno smanjenje plaće od komunjarske vlade, a sada uz znatno povećanje ta banda ruši vladu u obrazovanje naše djece. To je politikantstvo uz sudjelovanje maloumnh učitelja

VL
KR
krnjeli47
19:57 22.11.2019.

Vidi ti staroga kao da je u pravu .

VL
BO
boovuu
22:55 22.11.2019.

'Štrajk ide dalje, očekujemo da će se idući tjedan doći do rješenja' ---------------------------------------------- zašto niisu štrajkali dok je milanović bi predsjednik vlade. očito su i sindikalne vođe prosvjetara članovi sdp-a ili bivše kukuriku koalicije pa nisu htjeli svom vođi pravitiiti probleme. znali su da vladavina milanovića i kukurikavaca Hrvatsku košta dnevno 9.000.000,00 kuna i da za njih nema novca ili su bili plaćeni da šute.

VL
VB
vbk
19:25 22.11.2019.

Treba uzet radnicima i uvest da rade i nedjeljom a profesorima dat još slobodno.

VL
PA
paleontolog
20:13 22.11.2019.

da je u interesu radilo bi se i vikendom, mislim pregovaralo....

VL
Avatar KALIMERO
KALIMERO
21:32 22.11.2019.

Cijela ova priča sa štrajkom prosvjetara bolja je od "Letećeg cirkusa Monty Pythona". Prvo su htjeli povećanje koeficijenta, pa su dobili povećanje osnovice. Onda nisu htjeli povećanje osnovice, nego povećanje koeficijenta. Onda više nisu znali što hoće, pa su tražili povrat svog dostojanstva. Pa onda ni dostojanstvo više nije bilo važno, nego borba protiv korupcije i kriminala (a neki su mislili da to radi USKOK). Naravno sve to popraćeno patetičnim pričama o patnjama, izrabljivanju i teškim mukama naših "najobrazovanijih", koji na ustanak pozvaše i sav ostali izmučeni i napaćeni puk (koji misili da će srušiti feudalca, a ne povećati koeficijent prosvjetarima). I tako je u zraku zamirisala Seljačka buna predvođena Branimirom Mihalincem, koja se može prodati samo "neukima". Za Gupca su rekli da su ga izabrali za vođu jer je bio "najpametniji i najhrabriji među njima". Prateći logiku, Mihalinec je "najpametniji i najhrabriji" među vama što govori više nego tišina neki dan... I dok se odvijala "epska" bitka "napaćenih" i feudalaca gore na Markovom trgu, mi smo čekali državnu maturu, produljenu školsku godinu i ukradene vikende da prebrojimo žrtve.

VL
Avatar KALIMERO
KALIMERO
21:42 22.11.2019.

I malo jos.O cemu ti brko baljezgas. Prodi medu narod pa vidi kakve se odvratne stvari pricaju o vama. Vas vjetar su placeni mediji, a mi roditelji sigurno nismo. Nekome od nas roditelja puknuti ce sigurno film sto iskoristavate nasu djecu za uhljeb od vas 103 t.u prosvjeti, a vi cete onda traziti pomoc iste one Vlade koju ucjenjujete do boli. Brko i prosvjetari jeste se bunili kao i kada vam je Milanovic smanjio place i kojeficjente? Tada ste time bili presretni. Jos jedan podatak u prosvjeti vas radi 103 t., a djece koja pohadaju razne skole i fakultete je oko 300 t. Pametnom dosta cije ste politicki uhljebi i marionete te koji Vam je glavni cilj.

VL
ER
EroK
22:58 22.11.2019.

Ovi sindikati su oružje SDP-a i jugonostalgičara, koji samo ruše. Kakve su uspjehe djeca ovih i ovakvih nastavnika postigli do sada? Koliko je od ovih nastavnika učilo našu djecu krivoj povjesti, kao na primjer da smo sami sebe ubijali? To To su ti, koji traže ne zato što treba, već da unište ono što je na putu za boljitak, a to je uspješna Hrvatska. Samo je prošlo 28 godina od velike i zločinačke srpske agresije na naneoružan Hrvatski narod, a ovi čiji su očevi vjerojatno rušili i bili dio te agresije, ne mogu smisliti da jedan toliko napaćen narod može i vjeruje da će jednog dana uspjeti stvoriti bolju budućnost svojoj djeci. Bože rat je grozan, ali ove spodobe, nemam riječi kako ih opisati.

VL
LE
Levanto
20:14 22.11.2019.

Obavezno radno vrijeme od osam sati, bez ljetnih i zimskih praznika, kao i svi zaposleni u HR.

VL
LA
LANA555
21:12 22.11.2019.

Znala sam da im je štraj gotov 25.U ponedeljkak samo govor i to je to .Nemam rijeci koje su to igre .

VL
PR
PrimoracRi
22:59 22.11.2019.

Brko sinsikalista dobro bunari ovce . Treba ga tužiti za stvaranje nemira i oduzimanja temeljnog prava djece na školovanje. Za...je će generaciju djece koja će nadoknađivati po ljeti školu. Zbog ovog ......bolje da ne kažem kasniti će i upisi uu srednje škole i fakultete. Pretjerali su nije njih briga za djecu samo za svoju dobit koja je pretplaćena na kraju. Financirate se od poreza i nameta realnog sektora i imate na kraju još i djecu zakidati. Sramotno.

VL
DU
Deleted user
08:42 23.11.2019.

Majko mila. Pitanje prosvjetnim djelatnicima_Jesu li svjesni da su višak i da je djece sve manje? Kako će na birou štrajkati?

VL
DU
Deleted user
23:57 22.11.2019.

U kojoj zemlji Europe javne sluzbe ne smiju strajkati?????.U kojoj zemlji Evrope Poslodavac placa strajk.???.U nijednoj osim HR.Pravila strajka kazu ako se ne mozemo nakon tri dana pregovora dogovoriti biramo posrednika iz struke kojeg obadvije strane u strajku izaberu ii podrzavaju.Proizvodnja ide dalje a interisi sindikata idu isto dalje.Nikome nije u interesu stvarati gubitke.Poslovdavcu gubitak proizvodnje a sindikatu praznjenje njihove kase.Nakon svih pregovora za i protiv uvijek se nadje dogovor.Samo kod nas to nije moguce.Zasto????.

VL
LE
Levanto
20:21 22.11.2019.

BITNO JE uzimati proizvodnji, uslugama, jer oni nemaju ni ljetne ni zimske praznike. Treba dati onima koji imaju sve praznike i pet ucenika u razredu.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.