Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepoželjan

Prgomet nakon 8 godina nije šef klinike na Rebru?

Drago Prgomet
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
22.02.2014.
u 19:45

Zamjeniku šefa HDZ-a istekao je mandat, a natječaj za novog predstojnika na Rebru još nije završen.

Iako je prof. dr. Dragi Prgometu 17. veljače istekao mandat predstojnika Klinike za bolesti uha, grla i nosa i kirurgiju glave i vrata na zagrebačkome Rebru, natječaj na kojem bi se odabrao novi šef još nije okončan.

To je svojevrstan presedan da natječaj za novog predstojnika nije završen do isteka mandata starog pa mnogi na Rebru vjeruju da opet politika muti vodu i utječe na odabir šefova klinika. To su nam neslužbeno potvrdili i bivši vodeći ljudi KBC-a Zagreb, koji kažu da je takva situacija neuobičajena. Uvijek se, naime, vodilo računa da natječaj bude završen do isteka mandata šefovima.

Jedino Prgomet zadovoljava uvjete

Prgomet je osam godina vodio spomenutu kliniku, ponovno se javio na natječaj, a bilo mu je ponuđeno da nastavi voditi kliniku kao v. d. Kako doznajemo, on je to odbio jer je inzistirao na provođenju zakona o natječaju. Osim njega, na natječaj su se javila još dvojica liječnika, no prema našim informacijama, oni ne zadovoljavaju uvjete. Jednom, naime, nedostaje šest mjeseci do mirovine pa ne bi mogao potpisati četverogodišnji mandat, a drugi kandidat nije predavač na Medicinskom fakultetu u Zagrebu nego u Rijeci i navodno ima opomenu pred otkaz.

Iako prema našim informacijama jedino Prgomet zadovoljava uvjete, očito se neće ići na njegov odabir jer mu se navodno zamjera aktivno sudjelovanje klinike u štrajku. Prgomet, koji je zamjenik predsjednika HDZ-a, u svojoj je stranci često nazivan zecom iz SDP-ova šešira, ali ta teza sada pada u vodu jer ga vladajući, očito, ne žele ponovno na toj funkciji. Sanacijski upravitelj KBC-a Zagreb doc. dr. sc. Zlatko Giljević nije odgovorio na naš upit zašto natječaj nije već okončan i zadovoljavaju li preostala dva kandidata uvjete te kad će natječaj biti gotov, nego je rekao da je natječajni postupak u tijeku, a da će nakon njegova završetka biti u mogućnosti dati tražene informacije.

>>Drago Prgomet: Poruke europučana o Ruži Tomašić treba ozbiljno shvatiti

>>HDZ bi ukinuo ograničenje od 2600 kn na rodiljske naknade

Komentara 26

JM
jezero-matica
19:59 22.02.2014.

Posten,Pametan,Sposoban,Domoljuban ali NE i podoban!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ZE
zeko2012
20:44 22.02.2014.

prof. dr. Drago Prgomet je najpoštenija osoba veliki stručnjak u svojoj profesiji pravi Hrvatski domoljub drag, pošten i uvijek spreman pomoći običnom čovjeku..Briga za pacijenta sa velikim poštovanjem.

19
1995josip
22:10 22.02.2014.

Kukuriku plan 21 na djelu , samo oni i nitko drugi , svaki dan neki novi lopovluk i afera u redovima SDPa , pa i oni protiv kojih se vode mnoge istrage rado se slikaju na konvenciji SDPa !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije