Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUGO MIŠLJENJE

Drago Prgomet: Poruke europučana o Ruži Tomašić treba ozbiljno shvatiti

ruža tomašić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
07.02.2014.
u 17:52

Prgomet ima drukčije mišljenje i kada je riječ o Savezu za Hrvatsku. U njima vidi koalicijski potencijal za HDZ.

U skladu sa svojim stavom da u HDZ-u nema frakcija, ali ima različitih mišljenja, zamjenik šefa HDZ-a Drago Prgomet ima i “izdvojeno” mišljenje o kritikama europučana zbog pravašice Ruže Tomašić na EU listi HDZ-a. Dok se vrh HDZ-a ne odriče svoje partnerice i na neki način umanjuje težinu upozorenja koje je stiglo iz Bruxellesa, Prgomet, koji je i u intervjuu Večernjem listu naglasio važnost HDZ-a kao stranke desnog centra, smatra da su izjave europučana vrlo ozbiljne i da ni zbog koga ne treba ugrožavati europsku orijentaciju stranke.

Europske vrijednosti u temelju su HDZ-ova političkog programa i one se ničim i ni zbog koga ne smiju dovoditi u pitanje. Poruku naših osvjedočenih prijatelja doživljavam dobronamjernom, pravovremenom i ozbiljnom. Smatram je podsjetnikom na potrebu pridržavanja obveza preuzetih danom stupanja u obitelj europskih pučkih stranaka. Ni najmanje ne umanjujem jasnoću njihova sadržaja, o čemu ću sigurno govoriti na sastanku predsjedništva – jasan je Prgomet. S obzirom na rastuću gospodarsku krizu, sve više jača euroskepticizam, a europučani će na svibanjskim euroizborima najljuće političke suparnike imati upravo u euroskepticima pa su im oni tim više neprihvatljivi kao koalicijski partneri.

Prema našim informacijama smijenjeni međunarodni tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier još je prije godinu dana upozorio da europučanima Ruža Tomašić na listi HDZ-a nije prihvatljiva. Drago Prgomet izdvojeno mišljenje ima i kada je riječ o novoosnovanom Savezu za Hrvatsku. HDZ-ov Andrija Mikulić uime stranke izjavio je da su i prije postojale inicijative koje su htjele oslabiti HDZ, ali da ni Savez za Hrvatsku neće spasiti SDP. Prgomet pak taj savez vidi kao profiliranje desne političke opcije i dobar put k sprečavanju raspršivanja glasova na desnici.

– To je dobro za hrvatsku političku scenu, dobro za HDZ kao stranku centra i desnog centra i naš koalicijski potencijal nakon sljedećih parlamentarnih izbora – rekao je Prgomet.

Komentara 12

XA
xaron
18:31 07.02.2014.

Prgomet kaže da HDZ ima obaveze prema obitelji EU pučkih stranaka ? Nešto ne spominje obaveze prema Hrvatima koji bi mogli glasovati za njih. On je očigledno zamijenio linije obveza političara, tj. valjda bi prvenstveno trebao biti obavezan svom biračkogog tijelu, a tek potom nekom neobaveznom udruženju stranaka. Kako stvari stoje, Prgomet HDZ vidi kao EDZ, jer kod njega nema mjesta za Hrvate ( EU bolje plaća ) .

Avatar Idler 3
Idler 3
18:42 07.02.2014.

Očigledno je nekaj sasvim drugega - počel se i HDZ bojat gospoje Tomašić !!!!

SA
samazg
20:10 07.02.2014.

Mudro

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije