Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o slučaju brkić

Prgomet: Da sam plagirao diplomski rad, napustio bih HDZ

'SPECIJAL OBZOR 10. 04. 2012., Zagreb - Kandidat za mjesto predsjednika HDZ-a, Drago Prgomet. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL'
'Davor Puklavec/PIXSELL'
01.12.2012.
u 12:34

Mogu samo reći što bih ja učinio u ovakvoj situaciji. Da se meni utvrdi postojanje jednog takvog djela, ne samo da bih napustio dužnosničku poziciju u HDZ-u nego bih otišao i iz stranke, kazao je Prgomet

Plagijat je plagijat, bez obzira na to je li riječ o stručnom radu kao što je diplomski ili znanstvenom radu poput doktorata, smatra zamjenik predsjednika HDZ-a Drago Prgomet koji u intervjuu Novom listu nije skrivao što misli o slučaju Milijana Brkića za kojeg smatra da treba razmisliti je li mu i dalje mjesto u redovima stranke.

>>Karamarko: Brkić je kompilirao diplomski, bio je najbolji student

– Kada govorimo o terminu novi HDZ, želim istaknuti da smo mi HDZ koji je više od dvadesetak godina na hrvatskoj političkoj sceni i baštinimo sve što je stranka dobro, ali i manje dobro napravila. Nema potrebe naglašavati da je dobrog, poput stvaranje neovisne države, izgradnje demokracije i utiranja puta prema euroatlantskim asocijacijama, bilo jako puno. Dakle, nismo mi nova stranka, ali možemo govoriti o novom početku ili novim vjetrovima u HDZ-u. U slučaju eventualnog plagijata ne mogu suditi na osnovi novinskih napisa o čemu se tu radi. Nemam razloga ne vjerovati gospodinu Brkiću. Ali, činjenica je da se radi o vrlo neugodnoj situaciji za glavnog tajnika i za HDZ. Stoga bi dobar potez bio kad bi na primjer etičko ili drugo meritorno povjerenstvo na razini sveučilišta u najkraćem roku dalo mišljenje o tom diplomskom radu. S time bi se skinula svaka dilema oko tih optužbi - komentirao je reakciju vodstva stranke na otkriće o plagijatu, a ujedno i ponudio odgovor što bi on učinio ako se pokaže da je diplomski rad uistinu plagiran.

- Mogu samo reći što bih ja učinio u ovakvoj situaciji. Da se meni utvrdi postojanje jednog takvog djela, dakle plagijat rada na osnovi kojeg dobijete određeni profesionalan status i poziciju, ne samo da bih napustio dužnosničku poziciju u HDZ-u nego bih otišao i iz stranke. Govorim o sustavu vrijednosti i načinu ponašanja. I on mora vrijediti za sve jednako - decidirano je potvrdio Prgomet.

Iako zamjenik predsjednika najveće oporbene stranke drži da je HDZ s novim vodstvom danas bolji nego što je bio prije unutarstranačkih izbora, vjeruje da se u šest mjeseci moglo napraviti i više. No poboljšao se kontakt između vrha stranke i baze, što je u vrijeme Jadranke Kosor bilo zapostavljeno.

A zbog čega smatra da nakon unutarstranačkih izbora nije uslijedio zamah kakav se očekivao, pročitajte ovdje.

Komentara 8

ZO
zof
16:52 02.12.2012.

Nisam član HDZ-a, ali ono što sam do sada vidio od gospodina Prgometa (nastup Nedjeljom u 2, izjava i stavova) izuzetno me ugodno iznenadillo. Obrazovan je, razložan ,argumentiran, principijelan, smiren..Ne poznajem ga privatno, ne znam je li stvarno takav u svakodnevnom i privatnom životu, Ako je svaka mu čast. Ne moramo ni biti u istoj stranci da bi ga poštovao. Što je više takvih ljudi u svim strankama to bi i za Hrvatsku bilo bolje.

M3
Miške 3
15:11 01.12.2012.

Gospodjo Bernardica Juretic, tako volim vase komentare. Iskreno.

Avatar sjeverozapad
sjeverozapad
17:47 01.12.2012.

Imam neku lovu, uštedio- ali nezmam koju diplomu da kupim, ili nešto kompiliram,baš sam u dilemi, a htio bi biti intelektualac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije