Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spašen s anda

Preživljavao hraneći se štakorima jer ga traže zbog pedofilije?

raul gomez (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
10.09.2013.
u 10:59

Nakon što liječnički konzilij procijeni je li njegovo zdravstveno stanje zadovoljavajuće, Čile će od Urugvaja zatražiti da ga službeno izruči

Muškaraca koji je nakon četiri mjeseca pronađen živ u Andama čileanske vlasti traže zbog istrage o seksualnom zlostavljanju djece.

Pedesetosmogodišnji Urugvajac Raul Gomez spašen je u nedjelju u argentinskoj provinciji San Juan, a da bi preživio u surovim uvjetima bio je prisiljen jesti čak i štakore. Iako je rekao da je na jednu od najviših planina na svijetu otišao u potrazi za avanturom, nove informacije upućuju na drukčije motive, javlja Sky News.

Gomez je nestao u svibnju nakon što mu se pokvario motocikl. Odlučio je hodati preko planina iz Čilea u Argentinu, no izgubio se nakon što je upao u snježnu oluju. Pronađen je u skrovištu na 2,840 metara nadmorske visine, a spasiocima je rekao da je jeo šećer, grožđice, ostatke zaliha i štakore da bi preživio zimu. Izgubio je 20 kilograma, a liječnici su njegovo preživljavanje nazvali čudom. U ponedjeljak ga je u bolnici u Argentini posjetila najbliža obitelj, supruga i dvije kćeri presretne zbog njegova povratka.

Sreću je izrazilo i čileansko tužiteljstvo u Santiagu koje je 22. travnja izdalo nalog za njegovo uhićenje. Naime, Urugvajac je tražen zbog istrage koja se u toj zemlji vodi zbog pedofilije.

– Moj Raul je dobar. On je radišan muškarac. Svi koji ga znaju u Bella Unionu znaju da je dobar. Nikad ni s kim nije imao problema – kazala je njegova majka Irma Cincunegui koja ne vjeruje da u optužbama koje terete njezina sina ima imalo istine.

Nakon što liječnički konzilij procjeni je li njegovo zdravstveno stanje zadovoljavajuće, Čile će od Urugvaja zatražiti da ga službeno izruči.

>>Nakon 4 mjeseca pronađen živ u Andama, jeo i štakore

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije