Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća kod rijeke

Prevrnuo se kombi s 12 migranata iz Pakistana

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija
22.06.2018.
u 20:19

Navodno je riječ o migrantima iz zemalja Bliskog istoka, a vozač kombija je mađarski državljanin, potvrdila je policija

Dvanaest migranata ozlijeđeno je u nesreći koja se u 7.45 dogodila u Čavlima kod Rijeke kada se prevrnuo kombi talijanskih oznaka.

Kombijem je upravljao 46-godišnji mađarski državljanin, a policija je priopćila da je u zavoju, zbog još uvijek neutvrđenih razloga izgubio nadzor nad vozilom i udario u kameni zasjek nakon čega se vozilo prevrnulo. U vozilu je bilo 12 imigranata, najvjerojatnije državljana Pakistana.

Pokupio ih kod tunela

Ozlijeđeni migranti prevezeni su u KBC Rijeka, a od njih 12, pet ih je teže ozlijeđeno. Troje je smješteno na intenzivnu njegu, a jedna je osoba operirana, doznaje se neslužbeno iz bolnice koja je pojačala svoje timove da zbrine stradale. Pri zbrinjavanju ozlijeđenih problem je predstavljala i jezična barijera jer nitko od ozlijeđenih imigranata ne govori engleski jezik.

U policiju kažu da će se više detalja o samom događaju znati po dovršetku kriminalističkog istraživanja kojim bi se trebao utvrditi uzrok nesreće, kao i je li mađarski vozač imigrante prevozio za novac. On sam, kako se neslužbeno doznaje, kazao je da je imigrante pokupio kod nekog tunela, što je, pokazuje praksa, uobičajen način postupanja kriminalnih grupa koje se bave krijumčarenjem ljudi. U policiji kažu da će po dovršetku kriminalističkog istraživanja protiv njega biti podnesena kaznena prijava, a vjerojatno mu slijedi i dovođenje pred suca istrage Županijskog suda u rijeci.

Pješke preko granice

Policija je pune ruke posla imala i dan ranije kada je u četvrtak oko 23 sata na graničnom prijelazu Rupa zaustavila teretno vozilo kojim je upravljao 67-godišnji hrvatski državljanin. U vozilu je bilo 14 afganistanskih državljana koje je 67-godišnjak ilegalno prevozio.

I nad njim se provodi kriminalističko istraživanje nakon kojeg bi trebao biti doveden pred suca istrage radi određivanja istražnog zatvora.

Inače, policija na tom području gotovo svakodnevno u ilegalnom prijelazu granice zatječe ilegalce, pa su tako i 20. lipnja u pokušaju ilegalnog prijelaza granice zatečena šestorica stranaca.

U tom slučaju radilo se o jednom Afganistancu, trojici Iračana, koji su tražitelji azila u RH te dvojici Turaka. Svi oni granicu su pokušali ilegalno prijeći pješice. Zbog toga su i novčano kažnjeni. Afganistanac i Iračani su nakon toga odvedeni u prihvatilište za azilante, dok su Turci protjerani iz zemlje..

Komentara 24

DU
Deleted user
13:33 22.06.2018.

evo kako se čuvaju naše granice -puni kombiji migranata na cestama na kraju im još plaćamo liječenje za nagradu-gdje je vojska o kojoj su pričali kolinda i hdz ili je to bio spin za zokija

I1
ing-12345
15:45 22.06.2018.

To nisu imigranti već teroristi jer jedino teroristi ilegalno prelaze granicu. A zna se kako treba postupati sa teroristima.

MU
Muncimir
13:12 22.06.2018.

Molim pojačanu kontrolu granica. Ionako vas ima previše, barem pazite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije