Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Prevaranti mu uzeli životnu ušteđevinu, čak 4000 eura

Kad im je starac donio novac, jedan od muškaraca dao mu je sat rekavši pritom da je vrlo skup i da je to “zalog” dok oni odu provjeriti je li novac krivotvoren. Naravno, više se nisu vratili.
25. ožujka 2010. u 17:20 1 komentara 4 prikaza
prevara
Foto: PIXELL

Nekoliko ljubaznih rečenica dvojice nepoznatih muškaraca i želja da im se pomogne u nevolji, stajali su 75-godišnjeg Požežanina Slavka Hiršmana čak 4000 eura.

– Otac je u potpunom šoku, leži i ne želi o tome pričati. Euri koje su mu uzeli prevaranti njegova su ušteđevina. Neko je vrijeme radio u Njemačkoj odakle mu stiže mirovina. Dio je novca čuvao  da se ima za pogreb kad umre – rekao je sin Branko.

Uvjerljiva priča o nesreći

Slavka Hiršmana zaustavila su dvojica muškaraca i zamolila ga za prijevod nakon navodne prometne nesreće u kojoj je jedan sudionik stranac. Muškarac koji je “skrivio nesreću” želio je odmah platiti štetu eurima, ali je onaj drugi “bio sumnjičav”. Zbog toga su njih dvojica pitala Hiršmana  ima li eura kako bi muškarac koji je navodno skrivio nesreću uvjerio onog drugog da su njegovi euri pravi. Kad im je starac donio novac, jedan od muškaraca dao mu je sat rekavši pritom da je vrlo skup i da je to “zalog” dok oni odu provjeriti je li novac krivotvoren. Naravno, više se nisu vratili.

Nije bio prva žrtva

Sličnu priču od navodnoj prometnoj nesreći i eurima odslušao je, otprilike sat vremena ranije, i 76-godišnji Ivan Jakovina.

- Bio je crnomanjast i nije govorio baš čisto hrvatski, kao da ima neki naglasak. Izgledao je vrlo pristojno u svijetlom mantilu i s kravatom. Najprije me je pitao gdje se nalazi neka tvrtka čudnog naziva za koju ja nikada nisam čuo. Potom je kazao kako je imao prometnu nesreću s Izraelcem kojemu odmah želi platiti štetu, ali eurima zbog čega je ovaj navodno sumnjičav. Uputio sam ga neka novac promijeni u banci - ispričao je I. Jakovina.

Zvonimir Despot
Što se to dogodilo s Milanovićem? Ovo se ne bi usudio kazati ni Tuđman
Umjetnost kao terapija
Umjetnost kao terapija
Doživite kulturu u metropoli – ovo ne biste smjeli propustiti
  • Avatar mliniški
    mliniški:

    Takvi naivci i ne trebaju imati novac.Ivek iz mog sela ne bi se dao preveslati kao ovaj koji je novce zaradio u Europi i na pladnju dao lopovima. Mene bi bilo sram ikome govoriti da su me na ovakav način prevarili.