Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varaždinska županija

Žrtva prijevare ostala bez 1,7 milijuna kuna

policija
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
15.12.2017.
u 15:20

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 56-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela prijevare.

Bez 1,7 milijuna kuna ostao je prevareni muškarac iz Varaždinske županije, koji je, shvativši da je ostao bez novca, sve prijavio policiji.

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 56-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela prijevare. Od kraja 2008. do listopada 2010. godine u Varaždinu i Brezju Dravskom nagovorio je oštećenika da mu financira izmišljeni projekt poljoprivredne ekološke proizvodnje. Lagao je da će u okolici Otočca pronaći prodavatelje više poljoprivrednih parcela i dati im kaparu, a potom i dostaviti potpisane kupoprodajne ugovore kao potvrdu utrošenog novca u tu svrhu.

Oštećenik mu je povjerovao i dao mu 90.000 eura u gotovini. 

To mu nije bilo dovoljno, pa je zatražio i dobio još i 100.000 eura za otkup zemljišta od Hrvatskih autocesta za gradnju benzinske pumpe. Naposljetku, 56-godišnjak je iskamčio dodatnih 30.000 eura pozajmice uz lažno obećanje da će novac vratiti u kratkom roku.

Komentara 2

MO
modovisisajteMaraschino
16:12 15.12.2017.

ono kad si naivan da platiš 1,7 milja na ruke i to u 3 navrata, idemo državu prevariti i da zaradimo i sad kad si prevaren tražiš od države pomoć

DU
Deleted user
17:21 15.12.2017.

Jesenti muiluz bigulicu (i premilu čak), koliko čovjek mora biti slab na mozak i nemoćan u pameti da "popuši" takvu prijevaru. Barem u današnje vrijeme sve je svakomu i svugdje dostupno, može se provjeriti svaka sitnica i svačija tvrdnja oo bilo čemu. Čini se da je u konkretnom slučaju bila riječ o pohlepi. "Kreditor" je na brzinu htio basnoslovno zaraditi pa mu je jednostavno popustio oprez, a drugi čovo je to majstorski iskoristio. Mašala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije