Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOČIN IZ MRŽNJE Uhićena četvorka koja je na Iskrici dogovorila susret s N. Raukom

Pretučeni Neven Rauk: 'Još ne shvaćam zašto su me napali'

17.01.2009.
u 16:09

ZAGREB – Dvojica maloljetnika (16, 17), D. Z. (21) i djevojka, P. M. (24), osumnjičeni su za nasilničko ponašanje i zločin iz mržnje. Četvorka se sumnjiči da je u ponedjeljak navečer kod Krematorija napala Nevena Rauka (24), deklariranog homoseksualca koji se zapleo u njihovu mrežu laži.

Toga dana prijavili su se na internetski portal Iskrica, nasumično pronašli Raukov profil i kontaktirali ga. Pod pseudonimom Kappa_bukovac predstavili su se kao biseksualac koji želi provesti večer s muškarcem i dogovorili sastanak u 20 sati na Donjim Sveticama kod spomenika bacaču diska.

Kada mu je na dogovorenom mjestu prišao mladić s fotoaparatom, Rauku se sve učinilo sumnjivo te je sjeo u prvi ZET-ov autobus. Napadači su ga pratili automobilom i napali ga kad je izašao na zadnjoj stanici kod Krematorija. Od jakog udarca u glavu pao je na tlo, a njegov napadač (17) sve je zabilježio fotoaparatom. Rauk je utrčao u autobus koji je stajao na okretištu, a napadači pobjegli.


'Još ne shvaćam zašto su me napali'

Neven Rauk u petak je u policiji prepoznao napadača. – Ne mogu vjerovati da su maloljetni. Zar nemaju kako provoditi vrijeme?! – zapitao se Rauk, koji svojom pričom želi upozoriti javnost na problem nasilja. Smatra kako njegova seksualna orijentacija nije razlog za napad i nada se da je njegov slučaj upozorenje nasilnicima da je policija spremna obračunati se s njima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije