Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napali ga stariji učenici

Pretučeni dječak (11) pušten iz bolnice; Liječnik: Psihološka pomoć mu nije pružena, nije bilo tragova traume

U Općoj bolnici Zadar do daljnjega su zabranjene posjete na svim odjelima
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/2
24.09.2022.
u 17:36

Dječaka su roditelji odvezli u Opću bolnicu Zadar, gdje su mu napravili rendgen i ultrazvuk, a uočene su dvije traume od udaraca u području trbuha, zbog čega je zadržan na promatranju.

PU zadarska oglasila se o vršnjačkom nasilju u Osnovnoj školi u Biogradu, odnosno napadu na 11-godišnjeg učenika. Prema riječima majke napadnutog 11-godišnjeg dječaka, u petak ga je u školskom toaletu dočekalo desetak starijih dječaka, udarali su ga šakama, a kad je pao na pod jedan mu je stao na glavu i ugazio lice. Razdvojila ih je profesorica engleskog jezika.

Dječaka su roditelji odvezli u Opću bolnicu Zadar, gdje su mu napravili rendgen i ultrazvuk, a uočene su dvije traume od udaraca u području trbuha, zbog čega je zadržan na promatranju. "Policija je zaprimila dojavu o napadu na dječaka te se utvrđuju sve činjenice i okolnosti događaja", potvrdila je Hini glasnogovornica Policijske uprave zadarske Ivana Grbin.

Doktor Emilio Dijan, abdominalni kirurg Opće Bolnice Zadar kazao je za RTL da je dječak otpušten iz bolnice nakon pregleda.

"Prije dva dana smo zaprimili pacijenta radi lakših tjelesnih ozljeda, odnosno opservacije. Pregledom nismo utvrdili nikakvog patološkoga supstrata, laboratorijski, ultrazvučno ili radiološki te smo ga pustili kući", kazao je dr. Dijan dodajući kako dječaku nije pružena psihološka pomoć.

"Psihološka nije pružena jer nije bilo kliničkih tragova nekakve traume, odnosno posttraumatskoga sindroma. Što će kasnije biti, to je pitanje", kazao je dr. Dijan.

Video: Poskok ušao u pogon tvrtke u Solinu: Ugrizao radnika, no jedna stvar ga je zaštitila

Komentara 12

OB
obican
18:07 24.09.2022.

Dijete pretuku, i nema psiholoskih posljedica? To samo kamena kocka moze izjaviti. Od srca zelim nekom od tvojih isto, mozda ce te onda naci probleme. Stid vas bilo, kad bi imali obraza. Napadace, vjerojatno ocekuje pohvalnica u skoli

Avatar alien79
alien79
20:58 24.09.2022.

Ovo je društvo mlakonja i maćuhica

Avatar Bill Carson
Bill Carson
18:48 24.09.2022.

Ne znam što reći. Ponekad mi se čini da se pravda može postići jedino vraćanjem u doba srednjeg vijeka. Oko za oko, zub za zub. Prebiti dječuliju na mrtvo ime ? Mora biti posljedica za male luđake i mora biti pomoć za nevino dijete. Opomena pred isključenje i slušanje ravnatelja da njihovo ponašanje nije u redu, baš i nije neka posljedica. Na kraju ravnatelj kaže da se djeca samo igraju, a doktor kaže da nema fizičkih posljedica za žrtvu. Sve u redu ? Idemo dalje za iste pare ? Što će biti ako danas sutra neko dijete u školu donese pištolj i napravi pravdu kao američka djeca gdje će biti krvi do koljena ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije