Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALA GRUPA KRIMINALACA

Akcija u Splitu: Policija i USKOK upali u nekoliko stanova, uhićen šef narko bande

interventna policija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
21.05.2020.
u 19:10

Prema posljednjim informacijama, akcija se nastavlja i uskoro se očekuje privođenje još nekoliko osoba.

Inspektori Službe organiziranog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske u suradnji s regionalnim uredom USKOK-a uhitili su jutros više osoba u Splitu te se na nekoliko lokacija pretresaju stanovi uhićenih, potvrđeno nam je iz PU splitsko-dalmatinske.

Naime, prema neslužbenim informacijama, uhićeni su Dean Majstorović, Luka Buzdovačić i Ivan Šunjić. 

Majstorović je obilježen kao šef zločinačke udruge, a sumnjiče ih za trgovinu drogom, paljevinu lokala a automobila u Splitu i okolici, te navodno za pokušaj organizacije ubojstva, pišu 24sata.

Split je posljednjih godina poznat po paleži automobila. S obzirom na to da je dio tih zapaljenih vozila bio u vlasništvu osoba otprije poznatih policiji, vjerojatno se radi o sukobima u splitskom narko miljeu.

Sva trojica su odmah po uhićenju odvedeni u splitsku policiju na krim obradu. Buzdovačić i Šunjić su potom predani pritvorskom nadzorniku, dok su policajci Majstorovića odveli na pretragu stana u Rendićevoj ulici kojeg je koristio.

U istrazi će se pretražiti i ostali stanovi koje je trojac koristio, kao i njihova vozila. Sva trojica uhićenih otprije su poznati policiji. 

- Vidio sam kad su doveli jednog na pretraga stana, došlo je sigurno petnaestak policajaca, neki su imali fantomke - rekao je jedan stanar. 

Majstorović je ranije osuđivan zbog droge, a preživio je i dva atentata. U ožujku ove godine policajci su ga zatekli u centru grada s pištoljem s punim spremnikom i metkom u cijevi, za što je dobio deset dana zatvora i novčanu kaznu. 

Prema posljednjim informacijama, akcija se nastavlja i uskoro se očekuje privođenje još nekoliko osoba.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar SarahER98
SarahER98
03:20 22.05.2020.

w​w︆︅​w​​​︆︅.︆︅​​​k​​i︆︅︆︅s︆︅​s​t​​o​k​​.​c​​o︆︅​m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije