Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podnio ostavku

Presudilo mu divljanje na cesti: Ćelić će podnijeti zahtjev za mirovinom?

Josip Ćelić
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/3
28.10.2019.
u 18:31

Od kada je Josip Ćelić lanjskog srpnja došao na mjesto zamjenika glavnog ravnatelja policije, govorkalo se kako se vidi na mjestu šefa Miline

Ako se dokaže da sam bilo što zataškavao, istog trenutka podnosim ostavku – kazao je prije nekoliko dana zamjenik glavnog ravnatelja policije Josip Ćelić kojeg su zadarski prometni policajci snimili u trostrukom prekoračenju brzine 12. ožujka u mjestu Žerava.

Izvanredni nadzor

Josip Ćelić danas je podnio “zahtjev za razrješenje s dužnosti”. Tražio je premještaj na drugo radno mjesto “zbog osobnih razloga”, a njegov je neposredni šef, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, tome zahtjevu i udovoljio. Neslužbeno doznajemo da će Ćelić po svemu sudeći podnijeti zahtjev za mirovinom i da mu je divljanje na cesti gdje je ograničenje bilo 50 kilometara na sat, a on je vozio 165,6 kilometara na sat “presudilo”, iako se od kada je lanjskog srpnja došao na mjesto zamjenika glavnog ravnatelja policije govorkalo kako se vidi na mjestu šefa Miline. Tek nakon što je RTL objavio snimku Ćelićeve jurnjave, zadarska se policija požurila napisati mu prekršajni nalog, što sedam mjeseci nisu bili u stanju učiniti. Ako je vjerovati neslužbenim informacijama, svi drugi prometni prekršitelji od toga dana uredno su od zadarske policije dobili “čestitke”, no ne i Josip Ćelić.

Stručni tim kojeg je Nikola Milina poslao u zadarsku policiju, u izvanredni nadzor “slučaja Ćelić”, čije je zadatak bio ustanoviti gdje je “zapelo” te je li Ćelić pokušao preko načelnika uprave Antona Dražine stornirati svoj prekršaj, iščačkao je još jedan slučaj “nepoduzimanja daljnjih radnji procesuiranja prometnog prekršaja policijskog rukovoditelja”. Naime, 9. ožujka načelnik PU krapinsko-zagorske Darko Car je u Sabunikama nedaleko od Zadra vozio 122,5 kilometra na, što je - nakon umanjenja za 10 posto sigurnosne razlike - bilo 50,3 kilometra na sat više od dozvoljenog.

“O navedenom prekršaju policijski su službenici pismena sastavili naknadno, a procesuiranje pokrenuli nakon medijskih objava”, navodi Ministarstvo unutarnjih poslova. I Darko Car je danas od Nikole Miline tražio da ga zbog osobnih razloga premjesti na drugo radno mjesto pa je glavni ravnatelj policije i njegovu zahtjevu udovoljio.

Da više ne želi biti na čelu zadarske prometne policije danas je zaključio i Luzarijo Kulaš koji je također podnio zahtjev za razrješenje s dužnosti.

“Iz provedenog izvanrednog nadzora proizlazi sumnja da su petorica policijskih službenika Policijske uprave zadarske, i to dvojica policijskih službenika koji su postupali, sadašnji i tadašnji načelnik Postaje prometne policije Zadar, možebitno počinili tešku povredu službene dužnosti - neizvršavanje, nesavjesno, nepravodobno ili nemarno izvršavanje službenih obveza, a za petog policijskog službenika je proizlazi sumnja da je počinio tešku povredu službene dužnosti - neovlašteno ili nenamjensko korištenje sredstava Ministarstva,”, priopćio je MUP.

Anonimne tvrdnje

Što se pak tiče anonimnih tvrdnji da je Ćelić pokušao zataškati svoj krimen preko načelnika uprve Dražine, stručni je nadzor zaključio da je “nakon počinjenja prekršaja evidentirana jkomunikacija između zamjenika glavnog ravnatelja policije i načelnika Policijske uprave zadarske”, ali da “nije potvrđen medijski navod da je zamjenik glavnog ravnatelja tražio od načelnika policijske uprave da se prekršaj koji je počinio ne procesuira, odnosno da se snimka utvrđenog prekršaja ukloni”. Ipak, policija u svome priopćenju medijima nigdje ne navodi niti da je taj “medijski navod” opovrgnut.

Ključne riječi

Komentara 49

CE
cenzura
18:43 28.10.2019.

Policajci koji su ga propustili procesuirati će dobiti otkaze a on će u mirovinu od cca 10 000,00 kuna!? Zemljo otvori se!

DU
Deleted user
18:42 28.10.2019.

Mirovinom?mlad zdrav čovjek u naponu snage?Bože sačuvaj

ŽM
željo_moja
19:41 28.10.2019.

Necemo dopustiti da pojedinci zasjene sva dobra djela nasih policajaca!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije