Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premješteni na nova mjesta

Božinović: Ovi prekršaji se ne mogu tolerirati

Nikola Milina i Davor Božinović
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/4
28.10.2019.
u 18:06

Milina je rekao da je Ćelić smatrao da sve ide svojom procedurom, ali da nadležni policijski službenici nisu procesuirali prekršaj

Josip Ćelić podnio je ostavku na mjesto zamjenika glavnog ravnatelja policije nakon izvanrednog nadzora u PU zadarskoj do koje je došlo nakon što je u medijima objavljeno da je Ćelić u ožujku prebrzo vozio, za što nije bio procesuiran. Ostavku su podnijeli i načelnik PU krapinsko-zagorske Darko Car, za kojeg je tijekom nadzora u međuvremenu također utvrđeno da je u ožujku prebrzo vozio, i načelnik postaje prometne policije Zadar Luzario Kulaš.

Ćelić i Car dobili su premještaje na niže pozicije, a glavni ravnatelj policije Nikola Milina je, odgovarajući na pitanje novinara na današnjoj konferenciji za medije, rekao da oni s tih pozicija mogu poslije napredovati u skladu s internim pravilima.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da su od prvog dana poslali poruku da će uvijek stati uz policajce kada rade posao na zakonit način, ali i da će sukladno postupiti kad se napravi greška.

- Ovi prekršaji se ne mogu tolerirati - rekao je Božinović.

Milina je između ostalog rekao da je utvrđeno da su policijski službenici 12. ožujka, nakon utvrđenog prekršaja, na mjestu događaja Ćeliću izdali Zapisnik o utvrđenoj brzini kretanja vozila, koji je on vlastoručno potpisao te su uredno evidentirali i pohranili snimku navedenog prekršaja. Međutim, potom nisu procesuirali taj prekršaj. Policija je priopćila da je nakon počinjenja prekršaja evidentirana komunikacija između Ćelića i načelnika PU zadarske, a Milina je napomenuo da nije potvrđen medijski navod da je Ćelić tražio od načelnika da se prekršaj koji je počinio ne procesuira, odnosno da se snimka utvrđenog prekršaja ukloni.

Milina je rekao da je Ćelić smatrao da sve ide svojom procedurom, ali da nadležni policijski službenici nisu procesuirali prekršaj.

Rekao je da je Ćelić od stupanja na dužnost srpnja 2018. izrazito profesionalno i posvećeno radio na svim povjerenim mu poslovima.

- Stručni tim, kao što sam i rekao prije nekoliko dana, je napravio cjeloviti uvid, napravio razgovor sa svima koji su sudjelovali i temeljem rezultata poduzete su odgovarajuće mjere - rekao je Milina.

Ćelić je ranije priznao da je vozio 166 kilometara na sat na cesti gdje je dopuštena brzina bila 50 kilometara na sat. Tijekom nadzora utvrđeno je da se Car na DC-306 u mjestu Sabunike, izvan naselja, kretao brzinom od 122,5 km/h, koja je, nakon umanjenja za 10% sigurnosne razlike, bila 50,3 km/h veća od dopuštene

Kako je danas navela policija, iz provedenog izvanrednog nadzora proizlazi i sumnja da su petorica policijskih službenika Policijske uprave zadarske, i to dvojica policijskih službenika koji su postupali, sadašnji i tadašnji načelnik Postaje prometne policije Zadar, možebitno počinili tešku povredu službene dužnosti iz članka 96. stavka 1. točke 1. Zakona o policiji opisanu kao „neizvršavanje, nesavjesno, nepravodobno ili nemarno izvršavanje službenih obveza“, a za petog policijskog službenika proizlazi sumnja da je počinio tešku povredu službene dužnosti iz članka 96. stavku 1. točke 9. Zakona o policiji opisane kao „neovlašteno ili nenamjensko korištenje sredstava Ministarstva".

Milina je rekao da će se time baviti disciplinski postupak.

Komentara 20

JO
JOHNNY
19:57 28.10.2019.

Hrvatska ima najdulju vanjsku kopnenu granicu u EU i nasi policajci je cuvaju od raznih kriminalnih aktivnosti, a posebno od ilegalnih migracija

DD
duda.dudica
19:50 28.10.2019.

Bozinovic ovakvim postupcima pokazuje da je jedan od boljih ministara u Hrvatskoj Vladi

IN
instruktori
20:06 28.10.2019.

Vlada ulaze znatna sredstva za opremanje i modernizaciju hrvatskih granica i prometnica kako bi nas sto bolje osigurali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije