Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA DNEVNICE

Presuda Tomislavu Sauchi i Sandri Zeljko 16. prosinca

Tomislav Saucha i Sandra Zeljko
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/4
10.12.2020.
u 15:01

USKOK ih tereti da su lažirali putne naloge te tako proračun oštetili za nešto malo manje od milijun kuna

Nepravomoćna presuda  u aferi Dnevnice bit će objavljena 16. prosinaca na zagrebačkom Županijskom sudu. Odlučila je tako sutkinja Sanja Mazalin, nakon što je preotvorila raspravu kako bi ispitala svjedokinju Kristinu Horvat. Prvotno je bilo predviđeno da se  nepravomoćna presuda objavi koncem studenog, no sutkinja je  dan prije objave presude, odlučila preotvoriti raspravu radi dodatnog ispitivanja svjedokinje.

U aferi Dnevnice optuženi su Tomislav Saucha, koji je bio predstojnik ureda SDP-ovog premijera Zorana Milanovića, a u prošlom sazivu Sabora  svojom je rukom u Saboru na životu održavao HDZ-ovu Vladu Andreja Plenkovića. Osim njega optužena je i  Sandra Zeljko, tajnica u više vlada. USKOK ih tereti da su lažirali putne naloge te tako proračun oštetili za nešto malo manje od milijun kuna. Prema navodima optužnice, taj su novac podijelili između sebe. Najsramotnije u cijeloj toj priči je, što su se putni nalozi, prema navodima optužnice, u srcu Vlade, lažirali za vrijeme čak tri premijera - Zorana Milanovića, Tihomira Oreškovića i Andreja Plenkovića - a da to nitko nije primijetio. 

Za sve se doznalo, kada je u javnost početkom 2017. dospio nalaz državne revizije, nakon čega je Saucha bio uhićen te je jedno kratko vrijeme proveo u pritvoru.  On, kao i Sandra Zeljko, od početka postupka niječu krivnju. Ona se branila da je radila profesionalno, po Sauchinom nalogu, na što ju je on optužio da laže.

Komentara 1

RI
rimac444
16:34 10.12.2020.

A gdje je tu drug slučajni ? sigurno se sve to odvijalo bez njegovog znanja i koristi ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije