Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skandalozno

Presuda monstrumu: Hrvatski Fritzl dobio pet godina zatvora

sud, sudnica
Davor Puklavec/Pixsell
30.01.2012.
u 19:21

Nitko od ukućana, susjeda i mještana nije primijetio zlostavljanje, a muškarac je uhićen nakon što je njegova druga kći policiji prijavila zlostavljanje sestre

Na zadarskom Općinskom sudu u ponedjeljak je na jedinstvenu kaznu zatvora od pet godina i jedan mjesec osuđen 72-godišnjak iz okolice Zadra – hrvatska inačica  Fritzla. Gotovo 20 godina održavao je spolne odnose sa svojom duševno zaostalom kćeri. Slučaj je dospio u javnost prije nešto više od pola godine nakon informacije da je policija u mjestu kraj Zadra uhitila starca pod sumnjom da je više od 30 godina imao spolne odnose sa svojom tada 46-godišnjom kćeri s teškoćama u razvoju!

Sestra prijavila zločin

Sve je navodno počelo dok je obitelj još živjela u inozemstvu, gdje očito nitko nije znao za to, a ni nakon povratka u malo mjesto kraj Zadra nitko od susjeda nikada nije posumnjao u očevo zlostavljanje nemoćne kćeri. U tom mjestu sablaznili su se na informaciju da je cijelo vrijeme kraj njih živio, kako su ga odmah nazvali, hrvatski Fritzl. Uhićen je polovicom svibnja 2011. godine, i to navodno nakon što je njegova druga kći policiji prijavila zlostavljanje sestre. To policija nije potvrdila, kao ni nagađanja da je o zlostavljanju kćeri još od rane mladosti znala jedino njezina majka, 72-godišnjakova supruga. Policija nije otkrila identitet žrtve i zlostavljača, kao ni istražni sudac, a naposljetku je i suđenje bilo tajno. Ni članovi obitelji u kojoj se događao sav taj užas nisu htjeli razgovarati s novinarima. Kao da je sve njih bilo stid što se takav zločin dogodio u njihovu mjestu.

– To što im se dogodilo prava je tragedija za tu obitelj i najmanje što im treba jest da novinari objavljuju tko su, što su i odakle su – rekli su nam tada u mjestu kraj Zadra istodobno se pitajući kako je moguće da nitko, ali baš nitko nikad nije posumnjao da se događa zlostavljanje. Ipak, užas se u toj inače pristojnoj obitelji događao više od 19 godina.

Okrivljeni je kriv što je od 1992. godine do 9. svibnja 2011. kao otac oštećenice koristio duševnu zaostalost svoje kćeri da bi zadovoljio svoj spolni nagon znajući da mu se ona zbog toga ne može oduprijeti. Seksualne odnose s njom održavao je više puta tjedno. Sve se događalo u njihovoj obiteljskoj kući kada nikoga u njoj nije bilo, a kćeri je govorio da o tome nikome ne smije govoriti. Počinio je dva kaznena djela: kazneno djelo spolnog odnosa s nemoćnom osobom i kazneno djelo rodoskvrnuća, rečeno je u objavi presude. 

Uglađeni starac na biciklu

Mještani i susjedi o starcu su uglavnom malo znali. Nakon informacije da u njihovu mjestu živi hrvatski Fritzl samo su nam rekli da je taj čovjek svojedobno otišao raditi u inozemstvo i da se potom vratio s obitelji prije dvadesetak godina. Kazali su nam da se prikazivao uglađenim i da se često vozio na biciklu. No dodali su da je bio i pomalo bahat, odnosno da je na susjede gledao svisoka. No, unatoč tome, nikada nisu posumnjali da je riječ o zlostavljaču. Kada su doznali za zastrašujući slučaj, svi odreda govorili su nam da ga treba najoštrije kazniti.

– Prouzročio je veliku tragediju, prije svega svojoj obitelji, a osramotio je i cijelo mjesto. To je monstruozan slučaj i nikako nam nije jasno kako je mogao tolike godine zlostavljati svoju kćer a da to nitko nije primijetio – rekli su nam tada mještani toga maloga mjesta kraj Zadra. 

Komentara 40

SB
sbiki13
19:33 30.01.2012.

stvarno ove naše suce treba sve na goli otok pa to je strašno kako donose presude za takva teškog zloćina pa to nema nigdje fuj--------------

Avatar Meggi
Meggi
19:33 30.01.2012.

\'\'Ipak, užas se u toj inače pristojnoj obitelji događao više od 19 godina.\'\' - Ne znam samo po čemu su pristojni? Stara je znala i šutila!! Između ostalog, ovakve se stvari događaju i zato jer takvi kreteni unaprijed znaju da im se neće otkriti identitet pa je njihovom bolesnom mozgu samo nebo granica a izgleda niti to. Kad bi njihove face bile oblijepljene po cijeloj državi, teže bi se odlučili na takve gadosti.

DU
Deleted user
19:26 30.01.2012.

Greška u naslovu! Nije Firitzl nego Fritzl, kako uostalom piše i u članku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije