Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepravomoćno

Bivši vojni obavještajci krivi: moraju i vratiti 4,7 mil. kuna

Objava presude čelnicima VSOA-e optuženima za zlouporabu položaja
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/6
24.01.2018.
u 09:34

Grdića i ostale teretilo se da su od 2009. do 2012. iz sredstava za posebne namjene VSOA-e uzimali novac koji su potom koristili za osobnu korist

Darko Grdić, bivši ravnatelj Vojno-sigurnosno obavještajne agencije (VSOA), nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu od tri godine zatvora zbog zlouporabe položaja. Na istu kaznu osuđen je i njegov nekadašnji zamjenik Ognjen Preost.

Zdeslav Ivanković osuđen je uvjetno na kaznu od 10 mjeseci zatvora uz rok kušnje od tri godine, a Denis Lukinić osuđen je na uvjetnu od 11 mjeseci zatvora uz rok kušnje od četiri godine.

Istom presudom koju je donijelo sudsko vijeće pod presjedanjem sutkinje Renate MiličevićTibor- Mijo Kuljanić oslobođen je optužbi.

Prema nepravomoćnoj presudi optuženici moraju vratiti 4,7 milijuna kuna.

Grdića i ostale teretilo se da su od 2009. do 2012. iz sredstava za posebne namjene VSOA-e uzimali novac koji su potom koristili za osobnu korist.

Komentara 40

DR
dradi73
08:34 24.01.2018.

Jel to Mesicev alkar?!

Avatar Golum
Golum
09:41 24.01.2018.

Kotromanovicec alkar i kompanjon

DU
Deleted user
10:17 24.01.2018.

Ovom sljamu trebao je suditi vojni sud,po uzoru na Sjedinjene Americke Drzave.Kazne su trebale biti drkonske.Kleptomani nisu samo ukrali novac,vec su ugrozili nacionalnu sigurnost,osramotili odoru hrvatskog vojnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije