Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog napada na Kristinu Krupljan Davidu Komšiću godina i pol robije

Očajna majka: Zašto i Komšićevi prijatelji nisu u zatvoru?

David Komšić za ubojstvo Kristine Krupljan osuđen na 30 godina zatvora
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/6
13.03.2019.
u 19:11

David Komšić trenutačno je na izdržavanju 14-mjesečne kazne u zatvoru u Lepoglavi zbog prometne nesreće u kojoj je poginuo Josip Kolarić

David Komšić je dobio zatvorsku kaznu, i neka je dobio. Ali ova trojica su također trebala dobiti zatvor, a nisu zato što prije nisu osuđivani, pa neće ići u zatvor; time nisam zadovoljna. Očekivala sam da će Komšić dobiti kaznu koju je tužiteljstvo tražilo, odnosno dvije godine i četiri mjeseca.     

Otmica i napad

Njegovi su prijatelji također trebali dobiti dvije godine koliko je tražio DORH, i svi su trebali u zatvor. Još ne znam hoću li se žaliti na presudu, moram vidjeti sa svojim odvjetnikom – riječi su kojima je Vesna Krupljan prokomentirala izricanje nepravomoćne presude Davidu Komšiću (21), Arjanu (23) i Armendu Rexhepiju (23) te Filipu Filipoviću (23), koji su u srijedu na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu osuđeni zbog otmice i napada na njezinu kćerku Kristinu Krupljan.

Komšić je dobio godinu i pol dana bezuvjetnog zatvora, dok su njegovi prijatelji osuđeni na uvjetne kazne – Arjan Rexhepi na godinu dana s rokom kušnje od pet godina, a preostala dvojica na 11 mjeseci s rokom kušnje od četiri godine. Usto, majci ubijene Kristine moraju isplatiti 46.500 kuna, a moraju platiti i troškove postupka.

– Moram naglasiti da su braća Rexhepi i Filipović tek ušli u dob starijeg punoljetništva. Tek su navršili 21 godinu kad se događaj zbio i dotad nisu počinili neko kazneno djelo, niti su bili prijavljivani. Činjenica je da su bili dobri prijatelji s Davidom i vjerojatno su bili pod njegovim utjecajem. U želji za dokazivanjem prijateljstva Davidu slijedili su ga u njegovim odlukama – riječi su kojima je sutkinja, obrazlažući presudu, navela neke od olakotnih okolnosti zbog kojih Komšićeve prijatelje nije osudila na zatvorske kazne. Kad je u pitanju Komšić, njemu je kao olakotna okolnost cijenjeno to što u trenutku kad je na Bukovačkoj cesti u Maksimiru demolirao Kristinin automobil nije bio osuđivan.

Poruka mladim ljudima

Doduše, nedugo nakon toga osuđen je jer je skrivio prometnu nesreću u kojoj je preminuo Josip Kolarić (72), a zbog čega trenutačno služi 14-mjesečnu kaznu u zatvoru u Lepoglavi, te je uz to zbog Kristinina ubojstva nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora. Ipak, kao otegotnu okolnost sutkinja je navela to što je već prilikom tog demoliranja automobila pokazao agresivnost i bezobraznost te općenito ponašanje koje pokazuje da ne može zadržati svoje porive i bijes. Zbog svega navedenog Komšiću je izrekla bezuvjetnu zatvorsku kaznu uz napomenu kako smatra da je time poslala poruku svim mladim ljudima da se takvo ponašanje neće tolerirati.

David Komšić za ubojstvo Kristine Krupljan osuđen na 30 godina zatvora
1/6

 

Komentara 33

DI
Diesel
09:19 13.03.2019.

Mali je ocito narcisoidan i skroz izgubljen u ovom svijetu? Onih 30 godina za ubojstvo je skroz zasluzio, a i ovo premljacivanje je zasluzio. Zao mi je sto ona trojica iz Slavonije sto su zdrobili zastitara, nisu dobili bar po 10 godina, da svaki odlezi po 6, a ovako ce poceti izlaziti vec poslije 3 godine.

DU
Deleted user
09:26 13.03.2019.

" ..htio ju je dokrajčiti do kraja.".. ma daj!?!?!? Baš do kraja?!?! Inače se uvijek dokrajčuje do pola, zato se kaže dokrajčuje!!!! Gdje ih samo nalazite!?!?!?

VB
vbk
09:35 13.03.2019.

sve ispod 40 godina robije je slabo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije