Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslao pismo

Preokret na suđenju Perkoviću i Mustaču: Sindičić postavio uvjet za svjedočenje

Vinko Sindičić i Josip Perković
Foto: Pixsell
1/2
16.03.2015.
u 21:01

Sindičić je najavio je da neće doći svjedočiti ako ne budu povučene optužnice koje su protiv njega potvrđene na riječkom sudu!

Bivši Udbin izvršitelj Vinko Sindičić, svjedok koji je bio jako  važan u donošenju osuđujuće presude Krunoslavu Pratesu i u optužnici Josipa  Perkovića i Zdravka Mustača, u pismu Višem pokrajinskom sudu u Munchenu najavio je da neće doći svjedočiti ako ne budu povučene optužnice koje su protiv njega potvrđene na riječkom sudu!

Sindičić, koji sad živi u Italiji,  jedan je od najvažnijih svjedoka u procesu Perkoviću i Mustaču za sudjelovanje u ubojstvu Stjepana Đurekovića koje je nastavljeno nakon kratke pauze zbog bolesti jedne od članica sudskog vijeća.

Protiv Sindičića je kaznenu prijavu za lažno svjedočenje na suđenju Pratesu podnio Perkovićev odvjetnik Anto Nobilo, a državno je odvjetništvo podiglo optužnicu koja je potvrđena.

Nobilo kaže i da je protiv Sindičića podignuta još jedna optužnica.  Njemački sud ponovo je zatražio suradnju Srbije u pribavljanju potrebnih dokumenata o radu jugoslavenske Službe državne sigurnosti.

>>Vinko Sindičić: Nijemci su me prisilili da lažem o Perkoviću

>>'Perković bi mogao u pritvoru ostati dulje od dvije godine'

>>Sudac Dauster: O funkcioniranju Udbe govorit će povjesničari

Komentara 59

BU
bubimir55
21:19 16.03.2015.

Sindičić je simpatičan svjedok, mogao bi ponešto progovoriti i o Anti Josipoviću. Teško je znati a ne smjeti kazati. Polako bi se posložile kockice o ljubavi Josipovićevih i Perkovićevih.

DU
Deleted user
21:13 16.03.2015.

Suđenje u Münchenu: Zbog opstrukcija iz Hrvatske moguća intervencija Njemačke!

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
21:11 16.03.2015.

Udbaši i dalje jašu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije