Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anto Nobilo

'Perković bi mogao u pritvoru ostati dulje od dvije godine'

Josip Perković
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
23.02.2015.
u 23:29

Vukušić nastavlja iskaz sutra, bit će pred sudom tri dana

Suđenje nekadašnjim šefovima jugoslavenske, a onda i hrvatske tajne službe Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču u Münchenu za sudjelovanje u ubojstvu Stjepana Đurekovića 1983. godine trajat će najmanje do kraja ove godine!

Viši pokrajinski sud u Münchenu zakazao je ročišta sve do sredine prosinca, a moguće je da se suđenje protegne i u 2016. godinu.

- To znači da bi Perković mogao u pritvoru ostati dulje od dvije godine - kaže Perkovićev branitelj Anto Nobilo. Postupak se nastavlja sutra, kad će pred sud ponovo izaći nekadašnji emigrant Bože Vukušić, koji je objavio niz publikacija o djelovanju Udbe i o djelovanju emigracije. Vukušić nastavlja iskaz, bit će pred sudom tri dana. U ožujku će svjedočiti Vice Vukojević, te slovenski publicist Roman Leljak, koji se kao i Vukušić bavio Udbom i emigracijom. Ivan Lasić, također nekadašnji šef Udbe, svjedočit će, najavljuje se, videovezom.

U travnju će svoj iskaz dati Božidar Spasić, nekadašnji udbaš koji je pripremio lažnu verziju emigrantskog lista Nova Hrvatska, a nakon njega i Vanja Špiljak, zbog čijih se malverzacija, po optužnici, sve i dogodilo.

>>U posljednjem pismu Đureković tvrdi da nije imao veze s Vanjom Špiljkom

>>Svjedoku na suđenju Perkoviću prije mjesec dana u sandučić ubacili CD s dokumentima
 

Komentara 13

Avatar sniper
sniper
23:51 23.02.2015.

Ionako će mu se sve to uračunati u zasluženu kaznu koju će odležat zbog ubojstva osoba koji su samo voljeli Hrvatsku i bili domoljubi

OB
ObrenM
23:57 23.02.2015.

Zao mi je nevinih ljudi,koji provode vrijeme u uznistvu,ali zlocinaca,koji su ne samo radi dogme nego i iz dokazivanja vlastite svemocnosti obijali ljude drugacijih svjetonazora.

SA
sablja810
06:28 24.02.2015.

Neka, neka. Po prvi put ?! Po prvi put se sudi UDBI uopce, i to odmah chefovima i glavnome. To mogu samo Veliki. U RH, nemogu ni sitni na Sud, kada UDBA sjedi u ....?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije