Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PROBLEMI ŽELJKA RAJIĆA I NJEGOVE EKIPE

Premlatili člana svoje kriminalne skupine da ne bi svjedočio na sudu

uskok
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
13.03.2020.
u 16:55

Sve su to radili, tvrdi USKOK, kako bi od drugih kriminalnih skupina u Splitu preuzeli primat nad trgovinom drogom.

Dok Željko Rajić i ostatak njegove kriminalne skupine, čekaju da splitski Županijski sud odluči hoće li optužnica podignuta protiv njih postati pravomoćna, protiv nekolicine njih podignuta je još jedna optužnica.

Konkretnije, Rajić, Ante Vučak i Petar Vuknić terete se za nanošenje teške ozljede, a USKOK ih tereti da su to djelo počinili u sklopu zločinačkog udruženja.

Prema optužnici, terete se da su od 10. do 13. studenoga 2018., u Splitu, djelujući u okviru zločinačkog udruženja koje je organizirao Rajić, napali osobu za koju su znali da treba biti ispitan na Općinskom prekršajnom sudu u Splitu zbog remećenja javnog reda i mira.

Tu su osobu htjeli spriječiti da pred sucem priča o njima, pa su ga 13. studenoga 2018. u 16,20 sačekali kod jednog restorana.

Vučak se tereti da ga je nasilno ugurao u automobil, kojim je upravljao Vuknić nakon čega su ga odvezli na nepoznati lokalitet. 

Tu osobu, koja je inače također član zločinačkog udruženja, potom su udarali šakama i nogama u predjelu glave, pri čemu su mu slomili lijevu jagodičnu kost, koštani dio lijeve očne šupljine i sinus lijeve gornje čeljusti.

Kada je policija počela istraživati njegove ozljede, Rajić i Vučak su mu plaćali ugostiteljske i druge usluge kako ih ne bi teretio.

USKOK, Rajića, Vučka, Vuknića te Roberta Žuvelu, Duju Pivčevića, Tonćija Mikelića, Lenija Bana, Hrvoja Kovčaliju, Liridona Berishu, Anitu Erceg, Ivana Poljičanina, Roka Rodina i Nikicu Jakšića tereti za udruživanju u zločinačku grupu u sklopu koje su od srpnja 2018. do ožujka 2019. počinili više kaznenih djela.

Konkretnije, terete se da su pokušali ubiti Jozu Čabraju i Antu Petrovića, da su propucali vozilo Ante Petrovića i Vesne Giljanović, da su iznuđivali Petrovića, Zvonka Giljanovića i još nekoliko osoba...

Sve su to radili, tvrdi USKOK, kako bi od drugih kriminalnih skupina u Splitu preuzeli primat nad trgovinom drogom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije