Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petnaestogodišnji Matej Turković podlegao je ozljedama u bjelovarskoj bolnici

Preminuo tinejdžer koji je stradao podletjevši pod vlak

nalet vlaka, bicikl
Damir Špehar
22.10.2009.
u 08:31

Unatoč naporima liječnika bjelovarskoga kirurškog odjela 15-godišnji Matej. T. podlegao je teškim ozljedama zadobivenim kada je podletio pod putnički vlak.

Podletjevši pod putnički vlak na liniji Bjelovar - Zagreb teško je ozlijeđen 15-godišnji Matej Turković iz bjelovarskoga prigradskog naselja Jošine. Preminuo je u bjelovarskoj Općoj bolnici danas oko 12 sati. Do tragedije je došlo na željezničkoj pruzi u Malim Sredicama koju je dječak u 8.30 sati prelazio svojim biciklom.

Mislio biti brži
U tom je trenutku prolazio jureći vlak te je nesretni dječak podletio pod njega. Vlak ga je vukao stotinjak metara. Prema riječima susjeda, o tragediji ih je obavijestio usplahireni dječak kojemu su se stravični prizori odvijali pred očima.

On je, naime, stajao s druge strane tračnica, no kako je primijetio nadolazeći vlak, ostao je pričekati da prođe. To, nažalost, nije učinio i nesretni Matija, koji se pokušao biciklom prevesti preko pruge, vjerojatno misleći da će biti brži. Kad je čuo što se dogodilo, susjed je pozvao hitnu pomoć te dotrčao do dječaka. Bio je, kaže, sav obliven krvlju te ga je okrenuo na bok da se ne bi ugušio.

Dječak je hitno prevezen na kirurški odjel, gdje su se liječnici više sati borili za njegov život. No dežurni kirurg dr. Željko Štivić potvrdio je kako su unutarnje te ozljede glave i svih ekstremiteta bile tako teške da nesretnome dječaku nije bilo spasa.

Učenik obrtničke škole
Matej je, inače, bio učenik prvog razreda bjelovarske Obrtničke škole, soboslikarskog usmjerenja. Tog je jutra krenuo na uobičajenu praksu. Šokiran viješću, ravnatelj škole Branko Cvetković kaže kako je Matej bio iznimno miran i povučen dječak te dobar učenik.

Bio je omiljen i među vršnjacima, što je potvrdio i njegov prijatelj Josip s kojim je trenirao nogomet. Na ulazu u dječakovu kuću zatekli smo oca Zlatka koji je tek koju minutu prije primio službenu obavijest o sinovoj smrti. Užasnuti i shrvani bolom, ništa nisu mogli reći.

Ključne riječi

Komentara 1

GV
goran vrtaric
14:08 16.11.2009.

Nije umjesno ali glupi nepismeni novinari, postoji li Hrvatska rijec za \"tinejdjer\", nema vise ni jednog teksta u novinama ili bilo kojem sredstvu informiranja da ne uvalite neku rijec od koje svaki normalan covjek koji voli SVOJ MATERINJI JEZIK dobije proljev. Jebala vas EDUKACIJA PERCEPCIJA TINEJDJER i ostale rijeci kojima nas bombardirate, a od svih najvise mi ide na \"penis\" rijec FAKAT.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije