Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Bjelovaru

Preminuli bivši Večernjakovi dopisnici Miroslav Martinić (75) i Sanja Zegnal (57)

Pixabay
27.01.2023.
u 18:21

Miroslav Martinić prvi stalni posao dobio je u Večernjem listu, u kojem je bio dopisnik i urednik. Sanja Zegnal na početku karijere radila je na lokalnom radiju i pisala za Večernji list.

U Bjelovaru je u četvrtak preminulo dvoje bivših Večernjakovih dopisnika, Sanja Zegnal i Miroslav Martinić. M. Martinić rođen je u Bjelovaru 1948. godine. Nakon završene gimnazije u Bjelovaru upisao se na Pravni fakultet u Zagrebu. Kao novinar počeo je pisati za Bjelovarski list i Radio Bjelovar, a nastavio kao dopisnik Vjesnika, Večernjeg i Jutarnjeg lista. Prvi stalni posao dobio je u Večernjem listu, u kojem je bio dopisnik i urednik. Prešao je u Radničke novine, a potom u Jutarnji list. Surađivao je i s lokalnim portalima. Osim u novinarstvu, ostavio je velik trag i u enigmatici. Nakon odlaska u mirovinu na društvenim mrežama objavljivao je izreske starih članaka iz Večernjeg lista. Rado je pomagao mladim naraštajima novinara. Neumorno je pisao crtice iz života svoga Bjelovara i okolice.

Istog dana kad i Martinić, u 58. godini, nakon kratke i teške bolesti, preminula je i novinarka Sanja Zegnal, također iz Bjelovara, kamo se s roditeljima doselila iz Zagreba. Završila je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Na početku karijere radila je na lokalnom radiju i pisala za Večernji list, a poslije je, do 2010. godine, bila voditeljica dopisništva Jutarnjeg lista u Varaždinu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije