Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LANI NAJVIŠE PRIJAVA DOSAD

DZNAP objavio natječaj od 15.000 eura za poticanje novinarskih autorskih prava u Hrvatskoj

Zagreb: Tribina o radnim i autorskim pravima novinara
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
20.01.2023.
u 19:31

Predsjedništvo Društva je prošle godine prihvatilo ukupno 11 projekata, što je najviše projekata koje je DZNAP financirao u kalendarskoj godini od osnutka

Društvo za zaštitu novinarski autorskih prava (DZNAP) objavilo je drugu godinu zaredom 15.000 eura vrijedan poziv za prijavu projekta za poticanje novinarskih autorskih prava u Hrvatskoj. Autorima projekata ove je godine na raspolaganju ukupno 15.000 eura, a pojedinačni projekti financirat će se u iznosu od 400 do 3000 eura.

Na poziv koji je raspisan 20. siječnja i traje do 1. studenoga 2023. mogu se javiti članovi DZNAP-a koji djeluju u skladu sa Statutom i Etičkim kodeksom s projektima kojima se promiču i štite novinarska autorska prava, a visina potpore ovisit će o veličini i zahtjevnosti projekta.

''Ugodno smo iznenađeni, ne samo brojem projekata koje su nam na prošlogodišnji natječaj prijavile kolege, nego i kvalitetom realiziranih projekata. Financirali smo istraživanja, tekstove, vodiče, tribinu. Prioritet su nam projekti usmjereni na zaštitu i promicanje autorskih prava, ali odobravamo i one koji su usmjereni na ostale teme s bitnim utjecajem na novinarski rad i položaj novinara u društvu'', priopćila je predsjednica DZNAP-a Valentina Wiesner.

Predsjedništvo Društva je prošle godine prihvatilo ukupno 11 projekata, što je najviše projekata koje je DZNAP financirao u kalendarskoj godini od osnutka, ističe DZNAP.

Projekti koje će financirati DZNAP iz svojeg Fonda za poticanje autorskog stvaralaštva, pretežno su nekomercijalne naravi i mogu, uz ostalo, uključivati i pripremu te izradu autorskih tekstova koji tematiziraju područje novinarskih autorskih prava u Hrvatskoj, kao i ostale značajne društvene, gospodarske i političke teme koje do sada u medijima nisu bile dovoljno ili adekvatno obrađene.

Detalji natječaja i natječajna dokumentacija dostupni su na internetskoj stranici DZNAP-a.          

VIDEO Posjetili smo Ivu, najpoznatiju vozačicu tramvaja u Zagrebu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije