Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA

Preminula djevojčica koja je pronađena u zatvorenom automobilu

KBC Rijeka
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
09.07.2019.
u 12:17

Neslužbeno se doznaje kako je 4-godišnja djevojčica podlegla posljedicama toplotnog udara i dehidracije, zbog kojih su joj bili oštećeni vitalni organi.

Četverogodišnja djevojčica iz Rovinjskog Sela umrla je u bolnici u Rijeci, gdje je prevezena u kritičnom stanju nakon što je u četvrtak ostavljena u pregrijanom automobilu, na visokim temperaturama, potvrdila je u utorak Policijska uprava istarska. 

Iz KBC-a Rijeka potvrdili su za Večernji list da je djevojčica preminula jučer u poslijepodnevnim satima.

Četverogodišnjakinju je u četvrtak u Rovinjskom Selu otac ostavio u automobilu, u kojem je zbog vrućine i visoke temperature dehidrirala. Otac je u pomoć pozvao rovinjsku Hitnu pomoć, moleći osoblje da brzo dođu jer je djetetu naglo pozlilo. Djevojčica je u teškom stanju najprije hitno prevezena u pulsku, a potom i u riječku bolnicu, no nažalost u ponedjeljak je umrla.

Neslužbeno se doznaje kako je 4-godišnja djevojčica podlegla posljedicama toplotnog udara i dehidracije, zbog kojih su joj bili oštećeni vitalni organi.

Tata je djevojčicu ostavio u automobilu kako je ne bi budio, a pritom nije upalio klimu u automobilu. Prozore je zatvorio kako u automobil ne bi ulazila prašina s gradilišta, piše IstraIn.

Kako Dnevnik.hr doznaje, roditelji su odlučili donirati organe kako bi na taj način spasili druge živote.

Policija je po završetku kriminalističkog istraživanja protiv 33-godišnjeg oca Državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu, a osumnjičen je za kazneno djelo povrede djetetovih prava.   

"S obzirom da je nastupila smrtna posljedica, za ovaj slučaj je nadležno Županijsko državno odvjetništvo. Za ovu vrst kaznenog djela predviđena je kazna zatvora od tri do 15 godina", izjavila je za Hinu glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović. 

Ključne riječi

Komentara 41

DU
Deleted user
10:41 09.07.2019.

ne znam gdje mu je pamet bila, ali njemu veća kazna od ove ne postoji, ne daj bože nikome....

PA
Pajkoslava2
10:38 09.07.2019.

Ajme užas!!!!! miješa mi se i žal i bijes! Pa ja svoje dijete ne mogu u sobi ostavit samo, a da ne provjeravam svako malo šta radi. Vjerujem da je ocu sada strašno u agoniji koju prolazi, ali 2 sata nije 2.minute!!! Nema ništa važnije od sigurnosti svog djeteta. Ni posao, bi novac, ni mama ni tata.. ma nitko i ništa! Počivaj u miru andjele mali!

MA
majajelinic
10:27 09.07.2019.

Pocivaj u miru djetesce... kad bi barem ovo bila zadnja takva bolna smrt radi bolesnog nemara...ali nazalost iz godine u godinu ista prica se ponavlja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije